Після завершення ремонту на запорізькій греблі буде заборонено рух вантажного транспорту

09.10.2019 15:15

У Запоріжжі завершується реконструкція автодорожнього полотна через греблю Дніпрогесу. На сьогодні вже виконані асфальтні роботи, зараз триває армування та бетонування технічного тротуару. Також триває герметизація деформаційних швів. Роботи виконані на 95%.

Після закінчення ремонту рух через греблю для великовантажного транспорту буде заборонений. Вже підготовлений проєкт рішення міськвиконкому щодо цього обмеження.

- Враховуючи, що під час виконання ремонтних робіт виникли форс-мажорні обставини, зокрема тріщини, корозія металевих конструкцій, були проведені додаткові обстеження конструкцій Дніпрогесу. Згідно з результатами цих обстежень, необхідно обмежити навантаження на конструкцію греблі. Тож після обговорень з керівництвом «Укргідроенерго» було прийняте рішення заборонити рух вантажного транспорту вагою більше 3 тонн через греблю, - розповів заступник міського голови Володимир Волобуєв.

Заборона руху не стосуватиметься громадського транспорту, автобусів, тролейбусів, міжнародних пасажирських перевезень. Крім того, на сьогодні продовжує діяти рішення щодо обмеження руху у денний час транзитного транспорту вагою більше 25 тонн через мости Преображенського. Після того, як буде відкритий рух через греблю, планується також заборонити рух вантажівок у вранішні (з 7:00 до 9:30) та вечірні (з 16:00 до 19:00) часи пік. Заборона не розповсюджуватиметься на транспорт, який обслуговує військові частини, вантажівки «Укрпошти» та авто підприємств, які задіяні у вивезенні твердих побутових відходів.

Володимир Волобуєв підкреслив, що вся інформація стосовно руху буде зазначена на інформаційних табло на в’їзді до Запоріжжя, а також на в’їздах на мости та греблю Дніпрогесу. Крім того, у проєкті рішення міськвиконкому патрульній поліції рекомендовано забезпечити додаткові пости для контролю виконання заборони.