У Запоріжжі представили програму святкування Дня міста

09.10.2019 15:04

Сьогодні, 9 жовтня, у приміщенні Туристичного інформаційного центру відбулась прес-конференція, присвячена організації святкувань до Дня міста. У ній взяли участь заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров, директор департаменту культури і туризму міської ради Сергій Білов, начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Катерина Сімонова, співорганізатори заходу Ірайсат Магомедалієва та Христина Головінова, а також ведучі святкувань Олег Григор’єв та Юрій Юрченко.

Цього року територію святкувань розділили на кілька великих локацій: це «Площа Ярмарочна» з фудкортами та презентаційними стендами від районів міста; «Козацький ярмарок» з експозиціями народних майстрів, виставкою квітів та фестивалем меду; «Ярмарок Made in Ukrainе» з презентацією відомих українських брендів; «Книголісся», де відбуватиметься великий книжковий ярмарок та майстер-класи для дітей; а також локації «Виставка квітів» та «Пікнік на Райдузі».

- Зазначу, що цьогоріч, аби не додавати місту незручностей, ми не перекриваємо Набережну магістраль, але це не означає, що святкувань буде менше. Ми знайшли вихід і задіяли дві додаткові локації – пішохідну зону проспекту Маяковського та стадіон ДСС. Тож цими вихідними ми чекаємо на святкуванні кожного. Ми спеціально намагалися організувати у більшій мірі велике сімейне свято, аби кожен знайшов собі розваги до вподоби,  - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Крім масштабної кулінарної та розважальної програм, впродовж 12-13 жовтня будуть влаштовані вражаючі концерти. Так, перед запорізьким глядачем виступатимуть «Декаданс», «Хорта», «Воплі Відоплясова», «ТНМК», AVIATOR, Ярмак та інші учасники футбольного клубу «Маестро». Очікується й візит Ігоря Кондратюка, який проведе у Запоріжжі «Караоке на майдані».  Протягом двох днів працюватимуть три сцени, на яких виступатимуть не лише професійні вокалісти, а й співробітники ДСНС, Нацполіції та хореографічні колективи.

Для мешканців та гостей міста на території святкувань організують роботу інформаційних центрів – там можна буде отримати карту з локаціями, дізнатися іншу необхідну інформацію та в разі потреби звернутися за допомогою. 

Детальну програму святкувань та розташування локацій можна подивитися тут.