На найвіддаленіших вулицях Заводського району з'явиться освітлення

09.10.2019 16:00

Підприємство «Запоріжміськсвітло» продовжує будівництво нових електромереж на вулицях міста. Так, на цьому тижні працюють на вулицях Електричній та Софіївській у Заводському районі. Тут розташовані багатоповерхові будинки та приватний сектор, мешканці яких довгий час ходили додому навпомацки. Фахівці встановлюють на цьому об'єкті більше 30 вуличних ліхтарів.

На вулицях Електричній і Софіївській ніколи не було освітлення. Це кінцева зупинка громадського транспорту, поруч пустир у бур’янах, тому місцеві жителі кажуть, що вечорами тут небезпечно було ходити.

Фахівці підприємства «Запоріжміськсвітло» обіцяють, що до кінця жовтня тут нарешті з'явиться освітлення. На об'єкті встановлюють 36 опор, 30 світильників зі світлодіодними лампочками і прокладають 800 метрів ізольованого проводу. Для цього підприємство витратило більше одного мільйона бюджетних гривень.

-Цього року підприємство продовжує будівництво і реконструкцію мереж зовнішнього освітлення в Запоріжжі. Змонтовано освітлення на 30 об'єктах, встановлено понад 1000 світильників, 120 нових опор, прокладено 32 км проводу. Ми провели реконструкцію в 6 навчальних закладах - це садки і школи, зробили освітлення в сквері по вул. Рубана. У планах - ще 8 вулиць, де потрібно встановити сучасне освітлення, - розповіла начальниця виробничої служби комунального підприємства «Запоріжміськсвітло» Ольга Єфремова.

Всього на будівництво та реконструкцію мереж зовнішнього освітлення в цього року з міського бюджету виділено близько 20 млн грн.