Підопічних геріатричного стаціонару привітали з Днем визволення Запоріжжя

10.10.2019 14:40

З нагоди річниці визволення міста в геріатричному стаціонарі з 8 жовтня організовано заїзд для ветеранів та дітей війни. Під час відпочинку в закладі для підопічних проводять різноманітні розважальні заходи: бесіди, консультації, музичні вітальні, кінопокази тощо.

У геріатричному стаціонарі, який є підрозділом Запорізького міського центру соціального обслуговування, наразі тимчасово проживають 36 громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Відпочиваючі забезпечені цілодобовим медичним обслуговуванням, 4-х разовим щоденним харчуванням, з урахуванням стану здоров’я та віку. Також місцевий соціальний працівник та психолог організовують змістовне дозвілля.

З початку року відбулося 14 заїздів, протягом яких відпочили 422 особи. Двічі на рік, на честь Дня Перемоги та Дня визволення Запоріжжя, проводять спеціальні заїзди для запоріжців - ветеранів та дітей війни, для яких протягом зміни організовують цікаві заходи та концерти. Один з таких відбувся сьогодні, 10 жовтня. На честь Дня захисника України, Дня визволення Запоріжжя та Дня Українського козацтва колектив закладу спільно зі своїми підопічними провів урочистий захід. На концерт завітали й почесні гості – заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров та голова ветеранської організації міста Віктор Короленко. Вони привітали присутніх з прийдешніми святами та вручили подарункові набори.

- Ми, як молоде покоління, пам’ятаємо та шануємо подвиги наших ветеранів, намагаємося надавати їм допомогу та приділяти увагу не лише напередодні святкових днів. Ми маємо чудовий геріатричний стаціонар, де ці люди можуть відпочити, поспілкуватися, зайнятися творчістю. Нам сьогодні було дуже приємно бачити посмішки на їх обличчя та бачити, як вони співають та читають вірші. Ніхто з цих людей не повинен залишатися наодинці зі своїми проблемами. Тому сьогодні ми продовжуємо покращувати роботу таких центрів, щоб ветерани, просто літні люди мали змогу й оздоровлятися, й спілкуватися, й загалом мати повноцінне життя, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров. 

Привітання звучали сьогодні й в госпітальному відділенні запорізької міської лікарні № 2. Кожен з підопічних відділення отримав квіти та подарунки. Серед присутніх був і Віктор Павлович Варвашеня. Чоловік у роки війни брав участь у бойових діях на окупованій території в Білорусі, у мирному житті був хірургом, багато років пропрацював у 5-й міській лікарні. Зараз Віктор Павлович також є постійним відвідувачем місцевого госпітального відділення, тож подякував за створені гарні умови в закладі та постійну увагу до ветеранів від міста.

- Хочу подякувати всьому колективу закладу та міській владі за те, що свого часу тут було створене та обладнане всім необхідним це відділення. Тут працюють справжні професіонали, які не лише якісно виконують свої обов’язки, а й по-людяному ставляться до кожного з нас, - розповів Віктор Варвашеня.

- Наших визволителів у місті стає все менше і менше. На сьогодні налічується 10 осіб тих, хто безпосередньо брав участь у визволенні Запоріжжя. Один з них - Віктор Павлович. Це дуже активна людина, з якої можна брати приклад. Бажаю кожному мати такий заряд бадьорості та енергії, а в цьому закладі для цього створені всі умови, - зазначив голова Запорізької міської ветеранської організації Віктор Короленко.