Шевченківський районний суд підтримав рішення адмінкомісії міськвиконкому

10.10.2019 16:25

Після тривалого річного розгляду справи суд став на сторону адмінкомісії Запорізького міськвиконкому, з рішенням якої не погодився правопорушник. Він мав сплатити штраф у розмірі 1530 гривень за самовільне розміщення рекламного щита.

У травні 2018 року адміністративна комісія притягнула до відповідальності директора ТОВ «Прості займи» за порушення Правил благоустрою, а саме за самовільне розміщення рекламного щита на зеленій зоні. Відповідно до закону, директор підприємства мав сплатити штраф у розмірі1530 гривень.

Не погоджуючись із рішенням комісії, правопорушник оскаржив постанову у Шевченківському районному суді м. Запоріжжя. У спорі суд став на сторону комісії та відхилив доводи позову правопорушника. Наразі судове рішення набрало законної сили.

Таким чином вчергове суд підтвердив законність рішень адміністративної комісії міськвиконкому щодо притягнення до відповідальності осіб, які порушують Правила благоустрою. Оскільки правопорушник в добровільному порядку не сплатив штраф, державна виконавча служба стягує подвійний розмір штрафу - 3060 гривень, а також вже наклала арешт на рахунки боржника.

Нагадуємо, що порушення Правил благоустрою тягнуть за собою відповідальність, передбачену статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме штраф для фізичних осіб у розмірі 340-1360 гривень, та для фізичних осіб-підприємців чи посадових осіб – штраф у розмірі 850-1700 гривень.