Запоріжці вирішили перейменувати вулицю Дивногорську в Вознесенівському районі

11.10.2019 12:04

У Вознесенівській районної адміністрації відбулися громадські слухання з приводу перейменування вулиці Дивногорської. Місцеві активісти запропонували назвати її ім'ям видатного запорізького спортсмена Якова Пункіна. Тепер рішення громадськості розглядатимуть на сесії міської ради.

 

Яків Григорович Пункін - запорізький борець греко-римського стилю, який в 1952 році став першим олімпійським чемпіоном у легкій вазі, що представляв Україну. За його борцівський стиль спортсмена називали «блискавка на килимі». За роки участі в спортивних змаганнях Яків Пункін став п'ятикратним чемпіоном СРСР, бронзовим призером першості СРСР, дворазовим переможцем першостей, що проводилися в рамках Всесвітніх фестивалів молоді.

Пам'ятаючи досягнення земляка, нинішнє покоління спортсменів запропонувало перейменувати вулицю Дивногорську в Вознесенівському районі Запоріжжя на вулицю Якова Пункіна. З цього приводу відбулися громадські слухання, куди міг прийти кожен небайдужий житель міста. В рамках слухань запоріжці висловили свою думку і проголосували за пропозицію.

- Завжди, проводячи екскурсії, я показую будинок, де народився Яків Пункін. Хотілося б, щоб запоріжці знали про цю людину, і щоб пам'ять про нього жила в цьому місті. У нас багато вулиць, назви яких не несуть ніякого смислового навантаження, але я вважаю, що повинні бути такі вулиці, які можуть нам розповісти про цікаву особистість, яка безпосередньо пов'язана з Запоріжжям, - розповів краєзнавець Роман Акбаш.

За результами слухань переважна більшість присутніх проголосувала за перейменування вулиці Дивногорської. Лише шестеро проти.

- Будь-яка популяризація наших видатних жителів стимулює молодь на нові звершення, на спортивні досягнення. Яків Пункін став одним з тих, хто заявив про Запоріжжя на весь світ. Я вважаю, що це дуже доречно - перейменувати вулицю Дивногорську на вулицю імені Якова Пункіна, - сказав голова Вознесенівської районної адміністрації Олександр Ніколаєнко.

Тепер рішення громадськості повинні розглянути депутати Запорізької міської ради. Перейменування вулиці відбудеться після голосування на сесії міськради.