Запорізькі філії Центру надання адміністративних послуг постійно вдосконалюють роботу з відвідувачами

11.10.2019 12:22

В обласному центрі ведеться цілеспрямована робота щодо поліпшення якості надання адміністративних послуг, їх доступності, оперативності отримання. Зокрема це впровадження нових сервісів для зручності громадян.

У Запоріжжі функціонують 6 філій Центру надання адмінпослуг. Філія у Дніпровському районі була відкрита у листопаді 2016 року. За 3 роки роботи філії було прийнято понад 37 тисяч відвідувачів. Окрім мешканців Дніпровського району, філія також обслуговує Хортицький район. Відвідувачів приймають 12 адміністраторів, кожен з яких надає послуги незалежно від тематики.

Приміщення ЦНАПу відповідає сучасним вимогам - розташування дає змогу отримувати адміністративні послуги людям з обмеженим можливостями, є просторий зал для очікування та операційний зал, дитячий куток, системи відеоспостереження, електронна черга, платіжний термінал.

Задля того, аби отримати послугу, не витрачаючи зайвого часу на очікування у черзі, окрім електронної черги, відвідувачі мають змогу скористуватися послугами «Інформаційного кіоску» - електронного сервісу, який дозволяє отримати корисну інформацію про перелік послуг, які надає ЦНАП, замовити онлайн послуги, а також зареєструватись на прийом, замовити «Мобільного адміністратора», або ознайомитись зі станом черги в кожній з філій Центру.

- Дізнатись про кількість відвідувачів у кожній з філій Центру надання адмінпослуг запоріжці можуть безпосередньо у нашій філії завдяки спеціальному терміналу, або на сайті Центру з комп’тера або мобільного телефону. Також за допомогою сервісу «Веб камери» у реальному часі можна побачити кількість відвідувачів будь-якої з філій міста, - розповів керівник філії ЦНАП по Дніпровському району Іван Задунайський.

Оперативність надання послуг також забезпечує рецепція. На ній постійно працює черговий адміністратор, який надає консультації стосовно порядку подання документів та отримання послуг, допомагає у роботі з електронною чергою.

Нагадаємо, для зручності громадян працює сервіс виїзного обслуговування «Мобільний адміністратор». Його запроваджено для комфорту громадян з обмеженими фізичними можливостями та людей похилого віку, які за станом здоров’я не можуть самостійно відвідати філії Центру надання адміністративних послуг. Виїзд адміністратора здійснюється щотижня у вівторок та четвер. Функціонує сайт ЦНАП http://cnapzmr.gov.ua/. Адміністративні послуги систематизовано за галузями та сферами регулювання. Запроваджені електронні сервіси («зареєструватись на прийом», «стан черги у реальному часі», «перевірити стан послуги», «опитування», «електронні послуги» та ін.).