У Запоріжжі представили нових Почесних громадян міста

11.10.2019 14:49

11 жовтня у Туристичному інформаційному центрі відбулося відкриття виставки фоторобіт Олега Бурбовського, присвяченої Почесним громадянам Запоріжжя. Під час заходу представили і двох запоріжців, яким відсьогодні надали це почесне звання. Представники міської ради вручили дипломи та медалі з посвідченнями Михайлу Березовському та Тихону Орєхову.

Традицію присвоєння звання «Почесний громадянин міста Запоріжжя» розпочато у 1967 році. На сьогоднішній день у цьому списку 76 мешканців міста – це заслужені металурги, будівельники, діячі науки та техніки, енергетики, промисловці, представники органів місцевого самоврядування, талановиті винахідники, письменники, художники, видатні спортсмени та артисти.

Напередодні святкування Дня міста у Туристичному інформаційному центрі відкрили виставку з фотопортретами Почесних громадян Запоріжжя. Усі фото зроблені фотохудожником Олегом Бурбовським, який також входить у список почесних запоріжців.

Під час відкриття експозиції  представили і двох нових Почесних громадян Запоріжжя: директора з будівництва та соціального розвитку АТ «Мотор Січ» Михайла Березовського та ексдиректора Запорізького виробничого підприємства «Неон» Тихона Орєхова. Керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович вручив відомим запоріжцям дипломи та медалі з посвідченнями.

Під керівництвом Михайла Березовського було побудовано понад 900 тисяч квадратних метрів виробничих площ авіаційного призначення, створено сучасні цегельні заводи та зведено понад 500 тисяч квадратних метрів житла. Також Михайло Наумович керував реконструкцією ПС «Юність» та брав участь у побудові собору Андрія Первозваного.

Тихон Іванович Орєхов із 1979 року керував підприємством «Неон» Українського товариства глухих. Успішно впроваджував у виробництво нові види низьковольтної апаратури, також керував будівництвом виробничого корпусу на підприємстві, завдяки чому було створено сотні нових робочих місць. У 1988 році Тихон Іванович очолив раду директорів підприємств Українського товариства глухих.

- Напередодні Дня міста ми завжди вітаємо наших Почесних громадян. Цього року таке звання було присвоєне ще двом видатним особистостям Запоріжжя. Це люди, яких більшість містян знає за їх добрими справами та ефективною роботою, яким вони присвятили все життя. Особливо приємно, що сьогоднішню чудову виставку також створював почесний житель нашого міста, фотохудожник Олег Бурбовський, - зазначив керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович.