У Запоріжжі показали фотовиставку «Сильні духом»

11.10.2019 15:12

Сьогодні в Запоріжжі презентували фотовиставку під назвою «Сильні духом», в якій головними моделями стали люди з інвалідністю не лише з Запоріжжя, а й з інших міст України. Виставка організована в рамках проєкту «Інклюзивний марафон «Творчість без обмежень».

Проєкт спрямований на розвиток творчого потенціалу людей з інвалідністю, на їх соціальну адаптацію і самовираження. Його вдалося втілити за підтримки міської влади, за допомогою Запорізького благодійного фонду «Єврейський общинний центр «Мазаль Тов», Українського культурного фонду.

У рамках проєкту протягом місяця проходять мистецькі заходи. Так, вже відбулася театральна вистава «Світло в темряві» за участю інклюзивного театру «Рівні можливості». Сьогодні громадськості представили фотовиставку під назвою «Сильні духом».

У благодійному фотопроєкті взяли участь 22 моделі з Запоріжжя та інших міст України. Кожен з них самостійно вибирав образ для фотосесії, а перевтілюватися їм допомагали професійні фотографи, візажисти, перукарі та костюмер.

- Подібні заходи дозволяють учасникам перевтілитися, розкритися, побачити свою красу очами оточуючих людей, повірити в себе. Для фотосесії учасники могли вибрати будь-який образ, який професійні фотографи та стилісти допомогли втілити в життя. У тому числі цей проєкт має значення і для соціуму, бо допомагає сформувати нове сприйняття інвалідності. Створюючи цю експозицію, я хотіла показати, що люди з інвалідністю такі ж як усі: зі своїми захопленнями, фантазіями, бажаннями, - розповіла організатор проєкту Маріанна Смбатян.

На презентації фотовиставки були присутні деякі фотомоделі, їх друзі та родичі, небайдужі до теми запоріжці. Відкриття експозиції відбулося в дружній атмосфері.

З 19 жовтня фотовиставка розташується в стінах Туристичного інформаційного центру. Протягом двох тижнів кожен охочий зможе ознайомитися там з фотокартинами.