У Хортицькому районі відбулись урочистості з нагоди 76-ї річниці визволення Запоріжжя

11.10.2019 16:35

Напередодні Дня визволення Запоріжжя від нацистських загарбників у Хортицькому районі біля пам’ятника воїнам, закатованим у концтаборах 1941-1943 років, відбувся мітинг-реквієм. У подїї взяли участь мешканці та керівництво району.

На мітинг-реквієм зібралися десятки небайдужих запоріжців. Разом вони згадували історичні факти періоду окупації Запоріжжя нацистськими загарбниками та визволення міста.

- 76 років тому на нашу землю прийшов довгоочікуваний мир, за який наші  діди та прадіди заплатили найвищу ціну – життя, і тепер кожен з присутніх шанує і пам’ятає тих, хто захищав нашу землю. Світла їм пам’ять, - сказав у своїй промові голова Хортицької районної адміністрації Олександр Пшеничний.

Учасники урочистого заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників та поклали квіти до пам’ятника. Після урочистого мітингу святкування продовжилось концертною програмою в палаці культури «Хортицький», який відкрив свої двері для гостей та мешканців району після ремонту. У програмі були представлені яскраві, патріотичні, сучасні номери творчих колективів району.