На «Переправі» вшанували пам'ять визволителів Запоріжжя

14.10.2019 15:49

Сьогодні, 14 жовтня, в Запоріжжі біля архітектурно-меморіального комплексу «Переправа» на березі Дніпра відбувся багатолюдний загальноміський мітинг, присвячений 76-й річниці визволення Запоріжжя та Дню захисників України.

У мітингу взяли участь представники обласної та міської влади, громадських організацій, нинішні та майбутні захисники країни, і почесні гості - ветерани Другої світової війни.

Нічний штурм з 13 на 14 жовтня 1943 року й переправа наших військ на правий берег Дніпра стали завершальними етапами військової операції зі звільнення Запоріжжя Південно-Західним фронтом під командуванням генерала армії Р. Малиновського. Прорив на Запоріжжі став успішною запорукою початку визволення Києва. Сотні запоріжців сьогодні зібралися біля підніжжя монумента, щоб вклонитися пам'яті тих, хто визволяв наше місто 76 років тому, і висловити подяку десятьом ветеранам, учасникам тих подій.

- Наша вдячність вам безмежна. Спасибі, що тоді встояли, що зберегли для нас цю землю, що передаєте досвід, як треба захищати батьківщину. Зараз ідуть бойові дії на сході України, ми переживаємо важкі й тривожні часи. Але наше покоління теж вистоїть, і ми дійдемо до переможного миру. З Днем визволення міста, з Днем захисників України всіх поколінь, нехай всіх нас береже Покрова Богородиці, - сказав у своєму привітанні перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок.

Пам'ять полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання. Учасники мітингу поклали квіти до меморіального комплексу «Переправа» та пустили на дніпровську воду урочистий вінок пам'яті.