У Запоріжжі відкрився один з семи багатофункціональних спортивних стадіонів

10.09.2017 15:30

10 вересня на базі Запорізької спеціалізованої школи № 7 відбулося відкриття багатофункціонального спортивного стадіону.

У відкритті взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк, директор департаменту спорту, сім'ї та молоді міської ради Павло Бланк, представники депутатського корпусу, учні, батьківська громадськість.

- Ми дуже часто говоримо про важливість спорту для підростаючого покоління і не тільки. У Запоріжжі вже другий рік реалізується ряд програм, які дозволяють розвивати спортивну інфраструктуру міста і робити її доступною для всіх жителів обласного центру. Сьогодні ми присутні на відкритті першого з семи районних багатофункціональних сучасних стадіонів. Він саме такий, яким повинен бути стадіон - тут є баскетбольний та гандбольний майданчики, футбольне поле, бігові доріжки з поліурітанового покриттям. Наші діти заслуговують найкращого, і такий стадіон не повинен вважатися чимось незвичайним, унікальним. Ми будемо продовжувати цю програму, і протягом трьох-п'яти років, я сподіваюся, такі комплекси з'являться в кожному мікрорайоні, в кожній великій школі. Завдяки такому спортивному комплексу, ми не тільки закриваємо потреби самої школи, надаємо майданчик для занять профільним дитячо-юнацьким спортивним школам, а й залучаємо мешканців прилеглих будинків до занять спортом, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Як розповіла заступник директора школи № 7 Світлана Косаренко, педагогічний склад і учні дуже горді тим, що їхній навчальний заклад став базовим в реалізації такого проекту.

- Раніше у нас була звичайна спортивна площадка, які побудовані при кожній школі. А сьогодні ми маємо стадіон абсолютно нового, європейського рівня. Чудове футбольне поле з покриттям зі штучної трави, баскетбольний, волейбольний, гандбольний майданчики, бігові доріжки для занять легкою атлетикою, тенісні столи, майданчики з тренажерами для силових вправ, і навіть дитячий майданчик. Крім того, на стадіоні встановлено світильники на сонячних батареях, так що, фактично, заняття можуть проводитися і в вечірній час, - розповіла Світлана Косаренко.

Всі заняття фізкультурою для школярів будуть проводитися на новому стадіоні. Для позакласних занять, а також для жителів навколишніх будинків доступ на стадіон абсолютно безкоштовний, але необхідно оформити перепустку в приймальні школи. Така система передбачена з метою уберегти комплекс від вандалів.

Нагадаємо, в 2017 році з міського бюджету виділено 65 млн. грн. на будівництво 7-ми багатофункціональних спортивних стадіонів. Вартість споруди спортивного комплексу в Комунарському районі склала близько 9 млн, 254 тис. 900 грн. Такі ж стадіони відкриються: в Вознесенівському районі на базі 71-ї школи, в Дніпровському районі у школи № 100, в Олександрівському районі біля 98-го колегіуму, в Шевченківському районі у школі № 93, в Хортицькому районі у 92-ї школі, в Заводському районі у 33-й школі.