У День міста у Запоріжжі на світ з’явилися 16 немовлят

15.10.2019 12:19

Дванадцять дівчаток і четверо хлопчиків – такий найцінніший подарунок місту зробили жінки, які стали щасливими матусями 14 жовтня. Цього разу першою на світ з’явилися дівчинка Марійка, серед хлопчиків - Даниїл. У Запоріжжі породіль та народжених немовлят вітають двічі на рік – у День міста та новоріччя. Ця гарна традиція була започаткована 2001 року.

Сьогодні, 15 жовтня, заступник міського голови Анатолій Пустоваров відвідав пологові будинки. Привітав щасливих батьків з поповненням у родині та вручив подарунки - ліжечка для малюків.

Першою 14 жовтня на світ з’явилася дівчинка Марія у пологовому будинку № 3, що у Шевченківському районі, о 03.20. Вага немовляти – 4,620 кг, зріст – 57 см. Це перша дитина у родині Наталії та Антона Яндоли.

- Народжувала через кесарів розтин. Втім, після пологів забула про всі труднощі й насолоджуюся щастям материнства. Донечка дуже сильна, активна і з гарним апетитом, - розповіла Наталія Яндола.

А от хлопчик Даниїл народився із вагою 3,170 кг та зростом 54 см у пологовому будинку № 4, що у Дніпровському районі, о 18.10. Це також первісток у родині Августини та Дениса Терентьєвих.

- У Запоріжжі є багато чудових традицій, але сьогодні, мабуть, найприємніша – вітати новонароджених маленьких містян. Саме їм років через 20-30, або навіть раніше, розбудовувати місто і змінювати його на ліпше. Молодим батькам від імені міського голови вручив сьогодні дитячі ліжечка. Це гарний звичай і свого роду пропаганда цінностей і сімейного способу життя. Тож хочу побажати малятам щастя й здоров’я, а їх родинам – злагоди й добробуту, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.