Адмінкомісія штрафує запоріжців за захаращення територій та стихійну торгівлю

15.10.2019 13:12

У Запорізькій міській раді 15 жовтня відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті. Розглянули більше 50 протоколів, складених працівниками поліції, Інспекції з благоустрою та представниками райадміністрацій щодо жителів Запоріжжя.

Адміністративна комісія засідає кожні два тижні. Цього разу найбільша кількість складених протоколів - за захаращення територій. Так, місцевий підприємець отримав штраф в розмірі 850 грн за відсутність урни. Оштрафували також запоріжця, який склав сухі дошки біля контейнерного майданчика. Після його пояснення членам комісії стало зрозуміло, що чоловік навмисно залишив їх в якості горючого матеріалу для малозабезпечених жителів приватного сектора. Йому призначили мінімальний розмір штрафу - 340 грн.

Також члени адмінкомісії розглянули один випадок продажу алкоголю неповнолітній особі. Максимальний штраф за це правопорушення - 6 800 грн. Продавець прийшов на засідання комісії та стверджував, що не розпізнав у покупцеві 16-річного школяра. Пояснення стали пом'якшуючими обставинами, тому підприємцю призначили мінімальний за це правопорушення штраф - 3 400 грн.

Серед інших порушень - встановлення МАФів у недозволених місцях, стихійна торгівля, відсутність необхідної документації у підприємців. Кожен випадок розглядали індивідуально, враховували пояснення порушників.

Штрафи порушники повинні сплатити протягом 15 діб. У разі незгоди з рішенням адмінкомісії його можна оскаржити.