У Запоріжжі нагородили переможців Громадського бюджету

16.10.2019 12:28

Урочиста церемонія нагородження відбулася вчора, 15 жовтня, у палаці культури «Орбіта». Під час заходу були відзначені не лише цьогорічні переможці, а й фіналісти попередніх років.

Громадський бюджет реалізується в Запоріжжі вже четвертий рік поспіль. Починаючи з 2016 року кожен запоріжець може подати на конкурс свою корисну ідею та отримати кошти на її реалізацію. За словами координатора конкурсу Катерини Акули з 2016 року стовідсотково реалізовано вже 76 проєктів.

- Ми вперше за всі роки існування проєкту проводимо нагородження переможців. Тож сьогодні відзначаємо не лише цьогорічних фіналістів, а й кожного, хто успішно брав участь у конкурсі в попередні роки. Мета нашої церемонії – популяризувати проєкт серед містян, підбити певні підсумки за чотири роки роботи та вкотре розповісти людям, що якщо є гарна ідея для покращення міста, то кошти для неї можна знайти, - зазначила голова Координаційної ради з питань Громадського бюджету міста Запоріжжя Катерина Акула.

Цього року на участь у Громадському бюджеті було подано 147 проєктів, з яких шляхом паперового та онлайн-голосування жителі міста обрали 17 переможців. Серед них проєкти загального значення, проєкти комунальних закладів та проєкти житлового сектору. Саме між переможцями розподілено 10 мільйонів гривень, які підуть на капітальні ремонти тротуарів, створення спортивних майданчиків, покращення територій для маломобільних груп населення тощо.

- У нас занедбане футбольне поле, застарілі тренажери у дворі, тож дуже давно хотілось для дітей зробити якусь територію для розваг. Ми вперше брали участь у Громадському бюджеті і були впевнені, що переможемо. Адже ми багато зробили для цього - дітлахи бігали агітували всіх навколо, дорослі голосували, навіть старенькі бабусі з паличками йшли аби віддати свій голос і побачити у дворі сучасний комфортний майданчик, - розповіла одна з переможниць конкурсу, автор проєкту «Спортивний простір у Сонячному дворі» Наталя Шмельова.