У Запоріжжі будуватимуть мережі сучасного оптичного Інтернету

16.10.2019 15:00

Можливість доступу до мережі Інтернет, наявність швидкісного Інтернету. Сьогодні це один з показників, за яким оцінюють комфорт життя в тому чи іншому населеному пункті. Саме тому кожне місто зацікавлене у розвитку відповідних мереж. Не виняток тут і Запоріжжя. Тепер місто отримало ще одну можливість для розвитку у цій сфері.

Представники «Укртелекому» презентували міській владі Запоріжжя плани компанії щодо розбудови мережі оптичного Інтернету. Реалізація цього проєкту може розпочатися вже достатньо скоро. Він має охопити все місто, але будівництво мереж оптичного Інтернету планується розпочати з Космічного мікрорайону. Тут має бути прокладено близько 100 кілометрів оптичного кабелю.

У разі успішної реалізації проєкту мешканці усіх 260 багатоповерхових будинків мікрорайону отримають доступ до сучасних інтернет-послуг. Це – Інтернет на швидкості до 200 Мбіт/с і можливість користуватися додатково інтернет-телефонією та інтерактивним телебаченням. А це понад 25 тисяч домогосподарств.

Загалом же оператор має намір модернізувати свою мережу у всіх районах міста. Свій план щодо розбудови мережі оптичного Інтернету у місті представники компанії представили міському голові Володимиру Буряку. Міський голова позитивно оцінив бажання поширювати в Запоріжжі телекомунікаційну інфраструктуру. Адже місто зацікавлене у розвитку інфраструктури у різних сферах, не лише за рахунок коштів міського бюджету, а й бізнесу.

Відзначимо, оптичні кабелі не містять кольорових металів, тому не цікавлять так званих «металістів», які викрадають звичайні кабелі.

У місті ще доволі часто трапляються випадки таких крадіжок. «Укртелеком» робить все можливе, щоб запоріжці могли користуватися своїм стаціонарним телефоном. Віднедавна оператор може надавати послуги альтернативної телефонії. Навіть в умовах «вирізання» мідного кабелю це дозволить містянам безперебійно користуватися стаціонарним телефоном. Особливо важливо це для соціально незахищених верств населення, літніх людей, соціально важливих об’єктів (лікарень, шкіл тощо).