В одній з котелень запорізького концерну «МТМ» оновили обладнання

16.10.2019 15:52

В газовій котельні по вулиці Наукове містечко на острові Хортиця провели ремонт металевої димової труби у рамках виконання інвестиційної програми концерну «Міські теплові мережі».

Котельня по вулиці Наукове містечко забезпечує теплом 24 будинки і один дитячий садок. Напередодні опалювального сезону тут пройшли підготовчі заходи, і під час обстеження фахівці виявили, що димова труба котельні, яка  експлуатується ще з 90-х років, знаходиться в аварійному стані. У концерні прийняли рішення - замінити трубу на нову до початку опалювального сезону.

Вартість проекту - 463 тис. грн, висота труби - 30 метрів. Заміну робили працівники концерну із залученням спецтехніки.

- Виявили, що критично потоншали стінки, через це труба могла вийти з ладу - аж до руйнування, і, щоб уникнуити аварійної ситуації, ми провели планову заміну. Нова труба товщиною 8 мм - проєктанти розрахували, що цього діаметра буде досить під існуючу потужність котлів. Ми підвищили надійність обладнання, і тепер нова труба прослужить не менше 20 років, - розповів директор відділення аварійно-відновлювальних робіт та будівництва концерну «МТМ» Ростислав Лапицький.

В цілому до нового опалювального сезону:

- підготовлені 61 котельня та 52 центральних теплових пункти;

- проведено три етапи гідравлічних випробувань;

- замінено понад 7 км тепломереж: вдвічі більше, ніж минулого року.