У Запоріжжі відзначили переможців турніру Metalurg Children's Cup

16.10.2019 18:00

Церемонія нагородження пройшла на центральному стадіоні міста «Славутич-Арена». Фінальний кубок турніру Metalurg Children's Cup виборола збірна команда Козацького ліцею (Дніпровський район). Крім головного трофею, у якості подарунка хлопці отримали тур у Європу.

«Metalurg Children's Cup» - це аматорські змагання серед школярів 8-10 класів. Церемонія відкриття й перші відбіркові матчі пройшли наприкінці вересня на оновленому стадіоні міської гімназії № 71 (пр. Маяковського, 8).

Далі переможців окремо визначали у кожному з районів міста.

У фіналі зустрілися 8 збірних команд навчальних закладів Запоріжжя. А саме:

  • Класичний ліцей (Вознесенівський район);
  • Ліцей №99 (Хортицький район);
  • Козацький ліцей (Дніпровський район);
  • Школа №75 (Заводський район);
  • Гімназія №11 (Олександрівський район);
  • Ліцей «Перспектива» (Шевченківський район);
  • Гімназія №8 (Комунарський район);
  • Школа №100 (Дніпровський район).

Перемогу здобула збірна команда Козацького ліцею, яка у вирішальному поєдинку на футбольному полі зустрілася з гравцями ліцею «Перспектива».

- Емоції переповнюють. Для таких гравців як ми – тих, хто не займається футболом професійно, можливість зіграти на центральному стадіоні міста – це незабутні враження на все життя. Найтяжчими були перші ігри – давалися взнаки великі стадіони й маса глядачів. Але ближче до фіналу мандраж зник і зросла впевненість у собі і власних силах, - розповів капітан команди Козацького ліцею Михайло Головченко.

Заохочувальні призи й нагороди отримали всі команди, які вийшли до фіналу. Організатори та спонсори відзначили учасників турніру в окремих номінаціях - зокрема кращого бомбардира, воротаря, гравця і автора найгарнішого голу.

Головний трофей – кубок змагань - команді переможців вручив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Сьогодні на такому знаковому для жителів Запоріжжя та всієї області місці – центральному стадіоні, де проходять матчі єврокубків та грає наша збірна України, змагалися школярі. Це найголовніша мотивація. Хтось із них стане футболістом, а хтось спортивно загартованим і зміцнить здоров’я. Тому я щиро переконаний, що це дуже гарна ідея, яку ми будемо підтримувати й надалі – пропагувати спорт і гру мільйонів футбол. Команда Козацького ліцею виборола путівку – тур у Європу і у повному складі разом із тренером вже невдовзі вирушить у подорож. Я вважаю, це додаткова мотивація і показник того, що спортивні здобутки і робота над собою сприяють досягненню вагомих результатів в особистісному зростанні, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Провести турнір вдалося завдяки перемозі у конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто». Організатори заходу - МФК «Металург» спільно з ГО «Платформа Спільних Дій», департаментом спорту, сім’ї та молоді міськради та Запорізької міською федерацією футболу.