У приватному секторі Дніпровського району встановлюють освітлення

17.10.2019 12:50

Працівники КП «Запоріжміськсвітло» наразі завершують налагоджувати систему освітлення по вул. Підгірній.

На цій території світла не було ніколи, тож будувати мережу освітлення протяжністю 640 метрів довелося з нуля. Проклали її по вулиці Підгірній від провулку Кубинського до виїзду на вулицю Істоміна. Додатково встановили 7 залізобетонних опор та загалом змонтували 24 ліхтаря з сучасними світлодіодними лампами.

- Роботи розпочали тиждень тому. Будівництвом мережі повністю займалася підрядна компанія, ми наразі налагоджуємо саму систему та готуємо до підключення. У цьому ж кварталі минулого року було встановлене таке освітлення на трьох вулицях. Змонтовані світлодіодні світильники - якісні та надійні в експлуатації, дають економію до 50%. Після модернізації також будуть знижені витрати на обслуговування мереж. Потужність світильників 50 Вт, термін їх гарантії - до 15 років без витрат на обслуговування, - розповів начальник Дніпровської ділянки КП «Запоріжміськсвітло» Володимир Замула.

На роботи по вулиці Підгірній з бюджету міста було виділено близько 230 тисяч гривень. Найближчим часом освітлення почнуть монтувати на Верхній Хортиці – по вулиці Писарєва та провулку Гімалайському.

Нагадаємо, в 2019 році благоустрій територій приватного сектору виділили в окрему міську програму. Для проведення робіт з поточних та капітальних ремонтів, будівництва та реконструкції доріг, облаштування систем зовнішнього освітлення передбачене фінансування в розмірі 27 мільйонів гривень.