Володимир Буряк пропонує запоріжцям взяти участь у формуванні бюджету

17.10.2019 13:27

У Запоріжжі стартує соціологічний проєкт «Формуємо бюджет разом!». Він проводитиметься у формі опитування, яке пройде з 19 по 25 жовтня. Сьогодні проєкт презентували у міськвиконкомі. Запоріжці зможуть висловити своє бачення формування бюджету Запоріжжя на 2020 рік. Ініціатором проєкту став міський голова Володимир Буряк.

Запоріжці зможуть висловити свою думку з приводу формування бюджету Запоріжжя на 2020 рік. У рамках проєкту «Формуємо бюджет разом!» буде проведене опитування. Його проводитимуть з 19 по 25 жовтня у районах міста.

- Завдяки цьому проєкту хочемо побачити зріз очікувань запоріжців від бюджету Запоріжжя на 2020 рік. Містяни зможуть висловити свою думку щодо тих чи інших напрямків у бюджеті міста. Це світова практика, яку ми впроваджуємо у Запоріжжі, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що у наступному році не можна очікувати різкого зростання бюджету міста. Він буде приблизно таким, як у поточному році. У той же час виникає питання найбільш ефективного використання ресурсів бюджету, для цього важливо врахувати думку запоріжців.

- Запоріжці зможуть реально вплинути на напрямки розвитку міста. Отримаємо очікування містян від бюджету на наступний рік. Обов’язково відреагуємо на отриману інформацію, врахуємо її у роботі, - зазначив Володимир Буряк.

Детально про технологію проведення опитування розповіла доктор соціологічних наук Елліна Позднякова-Кирбят`єва.

- Вибірка складатиме 2,5 тисячі респондентів. Опитування буде проводитися у всіх районах міста. Це дозволить сформувати картину як для міста в цілому, так і по окремим районам, - наголосила Елліна Позднякова-Кирбят`єва.

Запоріжців запрошують взяти участь в опитуванні. Опитування проходитиме з 19 по 25 жовтня у форматі персонального інтерв’ю. В анкеті 32 тематичних запитання.

В місцях опитування будуть встановлені спеціальні палатки. Першим його проводитимуть у Хортицькому районі 19 жовтня. Про місце де проводитиметься опитування буде повідомлено пізніше. У якості заохочення кожен з учасників опитування отримає еко-сумку.

Міський голова закликав запоріжців взяти участь у проєкті на своїй публічній сторінці у соціальні мережі «Фейсбук»