У сквері Театральному презентували нові тумби для афіш

17.10.2019 14:41

Плакати, афіші та оголошення – віднині все це буде розклеєне у сквері Театральному на спеціальних стилізованих тумбах. Їх разом з декоративними урнами підрядники встановили біля зупинки громадського транспорту на проспекті Соборному - навпроти театру ім. В.Г. Магара.

Сквер Театральний після реконструкції для запоріжців відкрили у вересні минулого року. Тут обладнали систему поливу, встановили лавки для сидіння, облаштували газони й висадили чагарники. Серед «родзинок» - стилізовані ліхтарі та майданчики для відпочинку людей з обмеженими можливостями - тобто оснащені пандусами та поручнями.

Поява нових арт-об’єктів у сквері - ідея активістів. Проєкт під назвою «Нові афіші старого Олександрівська» переміг у конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто» і був втілений на грантові кошти – це 85 тисяч гривень.

Тумби та урни антивандальні. Виконані з тонкого листа сталі, оздоблені кованими художніми елементами та вкриті порошковою фарбою бронзового відтінку, - розповіла директорка компанії-підрядника Дар’я Лисенко.

На презентації побував голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

- Оновлені афішні тумби в сквері Театральному – типові, початку ХХ ст., які колись існували й у Запоріжжі. Для нашого міста такі елементи дизайну унікальні. Вони дуже гарні та вже стали гармонійним доповненням ошатної, впорядкованої території, - зазначив Валерій Мостовий.

Одразу після відкриття на тумбах з’явилася перша інформація про культурні заходи міста. Власні афіші роздрукували й розклеїли представники міських бібліотек, музеїв, театрів ляльок та Магара. Останній зокрема почав 91-й сезон і планує здивувати свого глядача низкою вистав.