У Запоріжжі відбулося велике спортивне свято

09.09.2017 17:40

Сьогодні у парку культури і відпочинку «Дубовий гай» зібралися сотні запорожців - всі ті, хто займаються і цікавляться спортом. Тут розгорнулося масштабний міський захід «Ярмарок спорту». На ярмарку були представлені практично всі види спорту, якими займаються у дитячо-юнацьких спортивних школах юні запорізькі спортсмени. Вихованці кожної школи презентували свої види спорту і показали спортивні навички. Взяли участь у заході близько 600 юних спортсменів.

У 20 дитячо-юнацьких спортивних школах Запоріжжя займаються близько 7 тисяч дітей. На вибір представлені і проводяться заняття по 30 видам спорту.

На урочистому відкритті «Ярмарок спорту» також відбулося нагородження кращих спортсменів, педагогів - тих, хто в поточному році були удостоєні найвищих спортивних нагород, прославили своїми спортивними досягненнями Запоріжжя і в цілому Україну, внесли вклад в розвиток спортивного спрямування в обласному центрі. Також ДЮСШ були вручені грошові сертифікати на придбання нового спортінвентарю, кожній по своєму напрямку.

- Завдання міської влади, щоб ще більше дітей займалися в спортивних секціях. Для цього створюються всі необхідні умови - виконуються капітальні ремонти шкіл, закуповується необхідний інвентар. На два роки прийнята програма, в якій передбачено понад 10 млн грн. на ремонт і поліпшення матеріально-технічної бази, ще 6 млн грн. на придбання та оновлення інвентарю, який десятиліттями не оновлювався. Сьогоднішній захід важливий, так як він дає можливість визначитися з улюбленим видом спорту новачкам. Діти повинні бути щасливі і здорові!, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Відбулися відкриті тренування з відомими українськими спортсменами - футболістами, баскетболістами, боксерами та іншими.

Всі бажаючі могли безкоштовно покататися на байдарках, каное, драганботі. Були проведені інтерактиви з гандболу, футболу, шашок, шахів, настільного тенісу, веслування, (концепт) баскетболу. Також запоріжці із цікавістю брали участь у вело і пішохідних квестах.

У рамках заходу пройшла матчева зустріч «Білі комірці» між боксерами спорт-клубів Запоріжжя і Києва.