Кожен район Запоріжжя проведе заходи проти агресії у підлітковому середовищі

18.10.2019 09:45

Наступного тижня у кожному районі міста відбудуться різноманітні заходи та освітні проєкти за участю школярів , мета яких – запобігти проявам насильства серед підлітків.

Серед запланованих заходів – міський челендж для дитячих ЗМІ закладів освіти, який стартує 23 жовтня під час роботи загальноміських майстер-класів для учасників дитячих медіа. Захід відбудеться на базі Міського палацу дитячої та юнацької творчості. Результатом проєкту стануть інформаційні медіа-матеріали та соціальні ролики з протидії булінгу в учнівському середовищі.

З 21 жовтня у Запорізькому ліцеї №105 розпочне роботу виставка світлин та перформансів «Фотозброя». Соціальний проєкт ініційовано лідерами учнівської демократії ліцею, які засобами сучасного фотомистецтва привертають увагу суспільства до проблеми цькування та жорстокої поведінки у суспільстві.

В межах міських тренінгів з сімейно-родинного виховання 28 жовтня пройдуть майстер-класи з медіації та алгоритмів поведінки у конфліктах для педагогів та батьківської громадськості. Фахівці міської системи психологічного супроводу науково-методичного центру департаменту освіти і науки протягом тижня проведуть спеціальні інтенсиви та консалтингові заняття на міських методичних навчаннях «Антибулінг», із залученням спеціалістів міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міської служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, відділів ювенальної превенції Національної поліції, КЗ «Клініка дружня до молоді», громадських організацій «Карітас Запоріжжя», «Егіда», «Храм», «Флоренс».

За підсумками інтенсивів кожен заклад освіти міста отримає методичні рекомендації відповідного змісту.