У денному стаціонарі 10-ї міської лікарні завершено поточний ремонт

18.10.2019 11:09

Роботи в стаціонарі тривали протягом двох місяців. Крім проведення ремонту самого приміщення, підрозділ лікарні оснастили сучасною технікою, закупили необхідні медичні меблі та обладнання.

Сьогодні медичну допомогу у КНП «Міська лікарня №10» отримують 56 тисяч дорослих жителів Вознесенівського району. Амбулаторно-поліклінічна допомога надається у таких відділеннях: хірургічному, відновлювального лікування, функціональної діагностики та консультативно-лікувальному. В структурі останнього функціонує денний стаціонар поліклініки на 30 ліжок. Щорічно лікарі поліклініки консультують майже 210 тисяч пацієнтів.

Денний стаціонар поліклініки було відкрито на базі поліклінічного відділення в 2001 році. Тут проводиться діагностика та лікування хронічних серцево-судинних, нервових та ендокринологічних захворювань. Здійснюється реабілітація інвалідів, для яких розроблена індивідуальна програма з урахуванням широких можливостей відділення відновлювального лікування. Лікуються пацієнти, які не потребують цілодобового спостереження і в той же час мають можливість отримати кваліфіковану медичну допомогу. В денному стаціонарі поліклініки працюють лікар та медична сестра, які мають багаторічний досвід роботи. Протягом року 1,3 тис. пацієнтів отримують медичну допомогу в зазначеному підрозділі.

У серпні – вересні 2019 року було проведено поточний ремонт денного стаціонару поліклініки. На це було витрачено 425 тисяч гривень. По закінченню ремонту підрозділ було оснащено сучасною технікою (комп’ютер, телевізор, холодильник), медичним обладнанням (двосекційна ширма, маніпуляційний столик, оглядова кушетка, медична шафа, столик медичної сестри, штатив для переливання) та меблями (шафа, тумба, стіл комп’ютерний, стільці, крісло, вертикальні жалюзі).

- Приведення до ладу місцевої системи охорони здоров’я – наше пріоритетне завдання. Ремонти, сучасна матеріально-технічна база – це те, від чого ми відставали років на 10-15 і тепер треба наздоганяти. Тому ми запустили міську програму, яка спрямована на відновлення медичної сфери в місті: і первинна ланка, і відкриття нових амбулаторій, і ремонт приміщень, і також у нас в програмі є відкриття денних стаціонарів. Сьогодні ми подивилися на один з оновлених стаціонарів і бачимо, що тут є усе необхідне для комфортного тимчасового перебування пацієнтів, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Загалом у 2019 році на розвиток 10-ї міської лікарні з бюджету міста були виділено понад 3 мільйони гривень. Кошти були витрачені на капітальний ремонт фасаду та покрівлі корпусу відділення паліативної та хоспісної допомоги, закупівлю обладнання та прокладання мережі бездротового доступу до Інтернету, ремонт покрівлі клініко-діагностичної лабораторії, роботи з проєктування та монтажу автоматичної системи протипожежного захисту та оповіщення, на закупівлю меблів, обладнання для денного стаціонару.