У програмі «Черговий по місту» обговорили нагальні питання, що турбують запоріжців

18.10.2019 12:47

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 17 жовтня до студії завітав керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович. Він відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном прямого ефіру та у соціальній мережі Фейсбук.

Традиційно програма почалася зі звіту гостя студії. Роман Омельянович розповів про основні напрямки роботи, які першочергово реалізуються в місті.

Зокрема нагадав про найочікуванішу багатьма подію осені – поновлення руху на проїжджій частині греблі ДніпроГЕСу.

- Відкриті всі 4 смуги для пересування транспорту. Дорожнє покриття тепер у нормальному стані і, звичайно, це сприяє більш приємному й комфортному переїзду запоріжців з одного берега на інший, - зазначив Роман Омельянович.

Втім, стан асфальтового покриття потребує обмеження руху великовагового транспорту більше 3 тонн. Це не стосується громадського транспорту – автобусів, тролейбусів та міжнародних пасажирських перевезень.

Продовжує діяти й обмеження руху на мостах Преображенського для транзитного транспорту вагою більше 25 тонн у години пік – зранку з 7.00 до 9.30 та ввечері з 16.00 до 19.00.

- Вся інформація - на всіх інформаційних табло, на в’їзді до міста Запоріжжя, а також на мости Преображенського та греблю ДніпроГЕСу, - додав керуючий справами виконкому міськради.

Також Роман Омельянович розповів, що вже невдовзі - 22 жовтня, буде відновлене повітряне сполучення запорізького аеропорту з іншими регіонами та країнами після капітального ремонту злітно-посадкової смуги. До діючих рейсів додадуться й нові. Зокрема український лоукостер SkyUp Airlines пропонуватиме перельоти за доступними цінами до Арабських Еміратів, Тель-Авіва та Києва. За планом триває й добудова нового терміналу. Відкрити його планується вже наприкінці цього року.

Крім того, в Запоріжжі проводитиметься соціологічне опитування «Формуємо бюджет разом» за ініціативи міського голови Володимира Буряка. Триватиме воно з 19 по 25 жовтня в кожному районі міста.

У другій частині програми «Черговий по місту» Роман Омельянович відповідав на питання глядачів.