Володимир Буряк контролює роботи з будівництва нового парку

11.09.2017 11:50

Триває будівництво парку в районі Набережної магістралі, на ділянці від нинішнього Вознесенівського парку в напрямку вулиці Лермонтова. Виконання робіт сьогодні, в ході виїзної наради, проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Відзначимо, територія біля Вознесенівського парку вже багато років перебувала в досить занедбаному стані. Кілька років тому планувалося створити тут парк, але до практичних кроків справа так і не дійшла. Поступово про це просто забули. Позитивні зміни почалися тільки цього року, після того як міський голова Володимир Буряк заявив про плани будівництва тут ще одного парку. Роботи почалися зовсім недавно, але підрядники обіцяють вчасно завершити перший етап реконструкції.

- В якому стані у нас сьогодні знаходиться Набережна? У незадовільному. Така моя думка, з цим згодні й запоріжці. Ця ситуація склалася давно, але її необхідно змінювати. Створення нового парку - один з кроків у цьому напрямку, - сказав Володимир Буряк.

Реалізація проекту розрахована на два роки. Загальна вартість робіт становить 13,1 мільйона гривень. Заплановані пристрій підземної дренажної системи, щоб позбутися підтоплень на цій ділянці, звільнення території від сухостійних, аварійних дерев, підсипка грунту для планування рельєфу, біологічна рекультивація, висадження декоративних дерев і чагарників.

У 2017 році на виконання робіт виділено понад сім мільйонів гривень. Фінансування було збільшено на останній сесії міської ради. Виконується перша черга робіт. Це підготовчі роботи, пристрій дренажного колектора і фільтруючих колодязів, водоприймального озера і так далі. Решту робіт планується виконати в 2018 році.

- Сьогодні тут риють котлован під нове озеро. До кінця жовтня - початку листопада територія повинна бути підготовлена під висадку зелених насаджень. Таке завдання поставлене сьогодні перед підрядниками, і вони обіцяють його виконати, - заявив Володимир Буряк.

На даний момент вже встановлені колодязі, забиті кесони біля колодязів два і три. Риється котлован під озеро, завозиться грунт для планування рельєфу нового парку. Виконана перша частина вирубування дерев, на черзі друга частина.

Міський голова Володимир Буряк також проконтролював стан Вознесенівського парку. Благоустрою цього парку в попередні роки дійсно приділялася велика увага. Парк давно став одним з улюблених місць відпочинку запоріжців і гостей міста, місцем постійного проведення міських масових заходів. Однак його нинішній стан є незадовільним.

Володимир Буряк звернув увагу на поганий стан газонів, сміття, безладно розташовані атракціони. Міський голова доручив керівництву районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району та комунального підприємства «Титан» привести парк до ладу, адже саме тут до Дня міста будуть проводитися багато заходів.

Відзначимо, створення парку на Набережній магістралі є лише частиною роботи міської влади стосовно реконструкції, будівництва парків і скверів. Триває розробка проекту реконструкції головного парку Запоріжжя - «Дубового гаю», який повинен бути представлений в кінці цього року. Роботи в «Дубовому гаю» повинні стартувати вже наступного року. Минулого тижня міський голова Володимир Буряк поставив завдання розробити проект другого етапу реконструкції парку Трудової Слави. Завершується підготовка документації для реконструкції розташованого в самому центрі міста парку Пушкіна, стан якого вже багато років викликає нарікання запоріжців.