Майже 2000 бігунів вийшли на старт 3rd Zaporizhstal Half Marathon

21.10.2019 12:43

Минулої неділі, 20 жовтня, у Запоріжжі відбулася найочікуваніша бігова подія осені – третій міжнародний півмарафон 3rd Zaporizhstal Half Marathon 2019. Організатор заходу – компанія Run Ukraine.

Учасники змагалися в індивідуальних та командних забігах. Траса основної дистанції (21 км) пролягала крізь ключові історичні частини міста, зокрема острів Хортицю, міст Преображенського та греблю ДніпроГЕСу. Переможець дистанції – 31-річний бігун із Запоріжжя Роман Романенко. Чоловікові також вдалося встановити рекорд траси, здолавши дистанцію за 1:04:14. Стрічки він торкнувся майже одночасно з суперником – Миколою Ніжиком. Першість Романа зафіксував фотофініш.

- Я дуже задоволений своїм виступом. Найскладнішою видалася ділянка траси з 17 по 18 км. Взагалі в спорті вже більше 15 років. Маю звання майстра спорту України, брав участь у чемпіонаті світу, чемпіонаті Європи та Кубку Європи, - розповів бігун Роман Романенко.

А от першість серед жінок виборола 29-річна спортсменка з Миколаєва Валентина Килярська – 21 км пробігла за 1:14:00.

- Очікувала, що буде важче, ставила собі за мету встановити особистий рекорд - 1:15:00, але дістатися фінішу вдалося навіть швидше. Підтримував мене сьогодні мій хлопець, який біг поруч, - зазначила Валентина Килярська.

Призовий фонд заходу в 2019 році склав 124 000 грн, що майже удвічі більше минулорічного. По 5 призерів в абсолюті серед чоловіків та жінок на головній дистанції (21 км) отримали від 2500 до 8000 грн. Також були нагороджені призери в семи вікових категоріях. Бігуни, які встановили новий рекорд траси, отримали винагороду у 5000 грн.

- Запоріжжя має хороші спортивні традиції, в тому числі й легкоатлетичні. Крім спорту, це також заохочення молоді, літніх людей до фізичних активностей, адже починати вести здоровий спосіб життя можна в будь-якому віці. Це також розвиток суспільства та громади, позитивний імідж міста та справжнє свято, бо запоріжці приходять взяти участь і просто повболівати цілими родинами, - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Організатор заходу – компанія Run Ukraine. Цьогоріч кількість учасників, порівняно з минулим роком, зросла приблизно на 30% і сягнула майже 2000.

- Левова частка з них – місцеві жителі. Що мене тішить – це те, що, крім іноземців, тут багато людей з України - Києва, Львова, Одеси - які до Запоріжжя приїхали вперше. У такий спосіб ми розвиваємо спортивний туризм і показуємо нашу країну такою, якою вона є, - зазначив генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.