У Запоріжжі обговорили підготовку до опалювального сезону та роботу муніципальної аварійної служби

22.10.2019 15:55

У Запоріжжі відбулася традиційна прес-конференція з актуальних тем життєдіяльності міста. На запитання журналістів відповідав заступник міського голови Олексій Бородай. Обговорювали підготовку до опалювального сезону, роботу муніципальної аварійної служби в зимовий період, ремонти житлового фонду міста.

На початку прес-конференції Олексій Бородай розповів, що цього року опалювальний сезон розпочнеться 28 жовтня. Таке рішення 21 жовтня після консультацій зі спеціалістами прийняв міський голова Володимир Буряк та надав доручення підготувати відповідний документ виконавчого комітету.

- Згідно з прогнозами синоптиків, на вихідні дні 26-27 жовтня очікується зниження температури до нуля градусів  уночі. Тому було прийняте рішення почати опалювальний сезон 28 жовтня. Управителі будинків - комунальні підприємства та керуючі компанії - переходять на режим роботи без вихідних. Як завжди першими будуть підключені об’єкти соціальної сфери - навчальні заклади, дитячі садки, центри надання первинної медико-санітарної допомоги, лікарні, - зазначив Олексій Бородай.

Заклади соціальної сфери повністю готові до початку опалювального сезону. Є питання щодо підключення загальноосвітніх навчальних закладів, оскільки з 28 жовтня у школах розпочинаються канікули. Буде розглядатися можливість включати опалення за 2-3 дні перед стартом занять за зверненнями директорів шкіл.

Всі служби готові до запуску опалення. Муніципальна аварійна служба, комунальні підприємства «Наше місто» та «Запоріжремсервіс», керуючі компанії надали інформацію стосовно кількості слюсарів та сантехніків. Тож підключення житлових будинків буде відбуватись пропорційно в кожному з районів міста. За тиждень всі будинки міста будуть з теплоносієм. Нарахування за тепло буде здійснюватися не з дати початку опалювального сезону, а з дня фактичної подачі теплоносія у будинок.

Олексій Бородай також відповів на запитання журналістів стосовно надання дозволів інтернет-провайдерам на проведення робіт у будинках, виконання ремонтів житлового фонду, роботи керуючих компаній.