Запоріжців штрафують за спалення опалого листя

22.10.2019 16:20

Сьогодні в Запоріжжі відбувся черговий рейд інспекції з благоустрою вулицями приватного сектору. Шукали порушників, які спалюють опале листя. Перевірки пройшли одразу в двох районах міста – у Шевченківському та Дніпровському.

З початком осені міська інспекція з благоустрою регулярно проводить рейди територіями приватного сектору задля виявлення недобропорядних мешканців, які підпалюють листя. Виїжджають за скаргами місцевих жителів або самостійно обирають адреси для перевірки. За словами інспекторів, за два тижні отримали вже 15 скарг.

Спеціалісти нагадують, що підпалювання листя забороняється екологічними нормами і правилами благоустрою Запоріжжя та вважається адміністративним правопорушенням зі штрафом від 340 до 1700 грн.

- Спалювання опалого листя є дуже небезпечним для здоров’я людей, адже продукти горіння листя виділяють безліч канцерогенів та важких металів. Тому хочеться нагадати всім мешканцям приватного сектору про заборону спалювання. Необхідно робити компостування та закопувати листя, щоб воно перегнивало та перетворювалось на органічні добрива, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Виталій Лисенко.

Подібні рейди продовжаться й надалі.