У Запоріжжі котельню переобладнали в Центральний тепловий пункт

23.10.2019 14:45

Під час опалювального сезону 2019-2020 років концерн «Міські теплові мережі» впроваджує пілотний проект з приєднання однієї з 40 невеликих котелень (що виробляє менше одного відсотка від загальної кількості теплової енергії) до однієї з дев’яти великих котелень. Сьогодні проводили пробний пуск Центрального теплового пункту по вул. Глісерній.

Котельня по вул. Глісерній обслуговує 8 житлових будинків – це 1156 абонентів. Для того, щоб переобладнати котельню в Центральний тепловий пункт, протягом року робітники концерну «МТМ» проводили підготовчі роботи. Так, під землею проклали 1,5 тисячі погонних метрів трубопроводів від найпотужнішої котельної Олександрівського району по вул. Святого Миколая. Також закупили сучасне обладнання для приміщення котельної. Реалізація цього інвестиційного проєкту вартувала підприємству 4,8 млн грн.

За словами спеціалістів, за допомогою Центрального теплового пункту тепер можна регулювати рівень подачі тепла в будинки залежно від температури зовнішнього повітря. Це унеможливлює появу так званих перетопів та зменшує вартість квадратного метра опалювальної площі в квартирах запоріжців.

На підприємстві кажуть, що планують  і надалі проводити модернізацію котелень.

Нагадаємо, що опалювальний сезон у Запоріжжі розпочнеться з 28 жовтня. Після старту комунальним службам потрібно кілька днів для підключення тепла у будинках. У концерні «МТМ» наголошують, що нарахування за надання послуги здійснюватиметься не з дати початку сезону, а з дня фактичної подачі тепла у будинок.