Запоріжці висловлюють думки з приводу пріоритетів у бюджеті міста на наступний рік

23.10.2019 17:50

У Запоріжжі триває реалізація соціологічного проєкту «Формуємо бюджет разом!». Це ініціатива міського голови Володимира Буряка. Опитування стартувало 19 жовтня. Свої думки з приводу того, на які цілі повинен бути спрямований бюджет Запоріжжя, вже висловили сотні містян.

Соціологічний проєкт «Формуємо бюджет разом!» проходить у Запоріжжі з 19 по 25 жовтня. Спеціальні намети по черзі працюють в кожному з районів міста. Також до 25 жовтня працює намет на бульварі Шевченка, біля «Годинника закоханих». Опитування відбувається у форматі персонального інтерв’ю. Відповівши на 32 тематичних питання, запоріжці мають змогу висловити свою думку щодо пріоритетних напрямків, на які необхідно спрямувати бюджетні кошти у наступному році. Отримані результати будуть враховані міською владою при формуванні бюджету 2020 року.

Необхідність таких опитувань відзначають депутати міської ради. Депутат Ніна Гурська відзначає, що для кожного запоріжця важливо відчувати себе потрібним, що його думка важлива. Саме такі опитування дають можливість бути почутим, тож містяни повинні вносити свої пропозиції щодо формування бюджету та відчувати відповідальність за них. Ніна Гурська закликала кожного не сидіти на дивані та розводити порожні балачки, а прийти до наметів та висловити своє бачення бюджету та необхідних проєктів. Думки будуть почуті та зафіксовані, і матимуть результат.

Депутат Олег Германюк зазначив, що дуже важливо формувати бюджет міста разом із запоріжцями. У Запоріжжі вже успішно працює «Громадський бюджет». Не менш важливими є подібні опитування, при проведенні яких можна отримати думки більшої кількості містян. На думку Олега Германюка, такі заходи потрібно проводити двічі на рік - перед формуванням бюджету на наступний рік та через півроку, коли відбувається коригування фінансування міських програм.

На думку депутата Олега Коломойця, містяни повинні «задавати тон», яким вони бачать розвиток міста. Запоріжжя в спадок отримало дуже багато проблемних питань та напрямків, які потрібно розвивати, але мешканці міста повинні розуміти та показувати міській владі, що саме їх турбує в першу чергу, та яким вони бачать розвиток обласного центру, чого не достатньо. Для депутатів міської влади дуже важливо отримати зворотній зв’язок, дізнатися, що необхідно запоріжцям. Зважаючи на результати буде легше приймати рішення щодо формування бюджету та голосувати за приорітетні напрямки.

Проголосувати та висловити свою думку щодо формування бюджету запоріжці мають змогу до кінця тижня. З 23 по 25 жовтня будуть проходити опитування в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах відповідно. Також до завершення проєкту працюватиме намет на бульварі Шевченка. Детально з датами та місцями проведення опитувань можна ознайомитися у прикріпленому файлі.