Запорізькі школярі готуватимуть відеоролики на тему «STOP булінг»

23.10.2019 17:42

Сьогодні, 23 жовтня, у міському Палаці дитячої та юнацької творчості пройшов тренінг для редколегій дитячих ЗМІ закладів загальної середньої освіти міста Запоріжжя «Сучасний медіа-простір цифрових технологій. Аудіо- та відеозапис». Метою зустрічі стало обговорення важливої теми - булінгу. Організатор - департамент освіти і науки Запорізької міської ради.

Учасники заходу почали зі спілкування з психологом про явище, прояви та методи протидії цькуванню.

- Це актуальна соціальна проблема на сьогодні. Кому, як не учнівській молоді, за принципом «рівний рівному» говорити про недопустимість таких ситуацій у школах, протистояти цьому явищу і демонструвати позитивний приклад поведінки, - розповіла завідувачка відділу психологічного супроводу науково-методичного центру департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Любов Кременецька.

Метою зустрічі став «запуск» нового медіа-челенджу в освітній системі міста - школярі працюватимуть над підготовкою відеороликів на тему «STOP булінг». Залучені до участі представники навчальних закладів кожного району міста.

- Сьогодні обговорюватимемо такі питання: як технічно створити соціальні ролики, як сформувати інформаційно-текстове наповнення і зробити відео цікавим для глядача, - зазначила методистка науково-методичного центру департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Ірина Олійник.

По завершенню знімального процесу й монтажу відеороботи будуть оприлюднені у соціальних мережах «Фейсбук» та «Інстаграм» на сторінці @mediaschool.zp.ua, де триватиме їх обговорення.