Володимир Буряк доручив демонтувати незаконні тимчасові споруди

24.10.2019 15:02

Для вирішення проблеми незаконних тимчасових споруд, які вже звично називають МАФами, необхідно вдаватися до рішучих дій. Іншого варіанту немає. Адже вони виникають у Запоріжжі постійно, псуючи зовнішній вигляд міста, заважаючи запоріжцям. У той же час попередня боротьба з ними результатів не дала. Потрібно діяти більш рішуче. У цьому впевнений міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі затверджено схему розміщення тимчасових споруд, так званих МАФів. Всі законні об’єкти були внесені до цієї схеми, мають необхідні документи. У той же час у Запоріжжі продовжують встановлювати незаконні споруди, без жодних погоджуючих документів.

При цьому порушники не дотримуються жодних норм. Встановлюють так звані МАФи на зелених зонах, на місцях розташування інженерних мереж і тому подібне. Зрозуміло, що відсутні і всі дозвільні документи. Міська влада вела боротьбу з цим явищем, але кардинальних змін досягти не вдалося. Перш за все через складність процедури демонтажу таких незаконних споруд. У той же час місцева влада не може не реагувати на невдоволення запоріжців такими «спорудами», які завдають шкоди зовнішньому вигляду міста.

Свою позицію з цього приводу висловив міський голова Володимир Буряк, який доручив активізувати боротьбу з незаконними об’єктами шляхом їх демонтажу. Міський голова підкреслив, що ніхто не збирається заважати підприємцям, які законно встановили тимчасові споруди, ведуть у них підприємницьку діяльність. Інша ситуація з тими, хто порушує закон, складаючи при цьому недобросовісну конкуренцію законослухняному бізнесу.

- Вибачайте, це вже дістало. Нехай вибачають люди, які ставлять такі споруди. Але я сьогодні прийняв рішення і дав команду створити невелику мобільну групу. Вона матиме кран, лафет, демонтуватиме і вивозитиме такі споруди. А далі ті, хто незаконно встановив МАФи, нехай судяться з міською владою. Думаю, це буде краще і справедливо, - сказав Володимир Буряк.