У Запоріжжі молодь визначає кращих у робітничих професіях

24.10.2019 17:20

У Запоріжжі розпочався регіональний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills International. У ньому беруть участь представники професійно-технічних навчальних закладів. Серед них визначають кращих зварювальників, слюсарів, електромонтерів, кондитерів, кухарів і так далі. Захід проходить у виставковому залі «Козак-палац».

Робітничі професій в Україні сьогодні користуються попитом на ринку праці. Запорізькі підприємства також зацікавлені у кваліфікованих робітничих руках. Мета таких заходів як конкурс професійної майстерності WorldSkills International – підвищення статусу, престижу робітничих професій.

Відкриття регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills International відбулось сьогодні у виставковому центрі «Козак-палац». Конкурс триватиме протягом 3 днів.

Відкрив захід міський голова Володимир Буряк, який відзначив важливість робітничих професій.

- Сьогодні свято молодих людей, які обрали для себе робітничу справу. Вважаю, що це правильний вибір. Саме за вами майбутнє міста, країни. Завдання ж влади всіх рівнів зробити так, щоб у вас було перше робоче місце, було майбутнє. Будемо робити для цього все можливе, - сказав Володимир Буряк.