У Заводському районі пройшла акція проти вживання наркотиків

25.10.2019 15:59

Акція «Заводський без наркотиків» відбулася вчора, 24 жовтня, в однойменному районі Запоріжжя. Представники молодіжного руху одного з промислових підприємств разом з працівниками райадміністрації провели рейд з очищення фасадів будівель та огорож від написів і листівок, що рекламують продаж наркотичних речовин.

Зокрема пройшли вулицями Перспективна, Історична, Насосна та Північне шосе - вздовж паркану навпроти стадіону «Титан».

Крім ліквідації самої «графіті»-реклами телеграм-каналів, де можна придбати «закладку», активісти також звертають увагу на QR-коди – їх сканування дає можливість зчитувати посилання на сайти з наркотиками.

- Загалом акція зі знешкодження написів у Заводському районі набула регулярного характеру – стартувала на початку літа і триватиме доки цьому сприятимуть погодні умови. Ефект вже помітний: якщо раніше територія була густо обмальована рекламою, то зараз у нас залишилася одна проблемна зона, саме сюди ми й кинули всі сили, - розповіла головний спеціаліст відділу організаційної і кадрової роботи Заводської районної адміністрації Ірина Шаповал.

Нагадаємо, у Запоріжжі діє системна програма боротьби з безконтактним розповсюдженням наркотичних речовин. За дорученням міського голови Володимира Буряка розроблений єдиний план заходів, ухвалений на засіданні міськвиконкому. Мета документу – узагальнення всіх напрямків діяльності і створення дієвого механізму протидії цьому негативному явищу.