У програмі «Черговий по місту» обговорили початок опалювального сезону та відкриття нових авіарейсів у запорізькому аеропорті

25.10.2019 14:42

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий разом з представником місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 24 жовтня до студії завітав заступник міського голови Запоріжжя Олексій Бородай. Він відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та у соціальній мережі "Фейсбук".

Традиційно програма почалася зі звіту гостя студії. Олексій Бородай розповів про найважливіші теми тижня. Зокрема звернув увагу на важливу подію, що стосувалася запорізького аеропорту. 22 жовтня, після капітального ремонту злітно-посадкової смуги, летовище відновило свою роботу.

- Наш аеропорт переживає своє друге народження. Відремонтовано злітно-посадкову смугу, на фінальній стадії будівництво нового терміналу. Розвиток летовища – на постійному контролі міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Цього тижня також було повідомлено про співробітництво з угорською авіакомпанією Wizz Air. Наприкінці березня буде відкрито 6 нових рейсів з нашого міста до Європи, вартість квитків стартуватиме від 14,99 євро, - розповів Олексій Бородай.

Пряме авіасполучення з’єднає наше місто з Будапештом, Віднем, Вільнюсом, Вроцлавом, Гданськом, Краковом. Рейси почнуть курсувати наприкінці березня, кожен по 2 рази на тиждень. Також заступник міського голови зазначив, після відкриття нового терміналу авіарейсів стане ще більше, а пропускна спроможність аеропорту зросте у 3-4 рази.

Олексій Бородай нагадав і про початок опалювального сезону, який стартує вже з понеділка, 28 жовтня. Вихідними концерн «Міські теплові мережі» проводитиме так званий «холодний» запуск. У першу чергу тепло з’явиться у об’єктах соціальної сфери: школах, дитсадках, лікарнях. Далі до опалення підключатимуть житловий фонд.

- Тепло у домівках з’явиться не одразу. На це потрібно щонайменше два-три дні. Керуючі компанії налагоджуватимуть систему, тож дуже просимо активно співпрацювати з ними. Це стосується у першу чергу мешканців верхніх поверхів, які мають спускати повітря з батарей, - зазначив Олексій Бородай.

Також у програмі обговорили черги до дитсадків, які останнім часом активно зменшуються. Цьому сприяє проведення капітальних ремонтів у таких закладах та відкриття нових груп. Зокрема з 1 листопада відновить роботу дитячий садок № 169. Таким чином місцями у дошкільному закладі будуть забезпечені 95 дітей Заводського району.

Протягом ефіру глядачі могли задати питання гостю. Зокрема містяни, телефонуючи до студії, цікавилися залученням інвесторів до Запоріжжя, роботою керуючих компаній, ремонтами аварійних будинків. Чимала кількість звернень стосувалася цьогорічних тарифів на тепло. Як зазначив Олексій Бородай, до кінця року вони залишаться незмінними.