Запорізькі підприємці обговорили проблему тарифів за електоенергію

25.10.2019 16:05

У Запоріжжі відбулася зустріч координаційної ради за участю підприємців, представників підприємств «Запоріжжяобленерго», «Запоріжжяелектропостачання» та місцевої влади. Обговорювали проблему тарифів за електроенергію.

Підприємці міста обурені новими правилами оплати за електроенергію, згідно з якими необхідна передоплата за два місяці наперед.

Представники малого та середнього бізнесу прийшли на зустріч з проханням надати роз’яснення з декількох питань:

- порядок формування тарифу на постачання електричної енергії;

- у якій формі може здійснюватись оплата споживаної електричної енергії;

- якими законодавчими нормами передбачені вимоги постачальників електричної енергії здійснювати передоплату за послуги за два місяці наперед;

-  який механізм визначення суми платежу для попередньої оплати послуг з постачання електричної енергії.

На засідання для обговорення питань запросили представників ПАТ «Запоріжжяобленерго», яке є на ринку електричної енергії оператором системи розподілу, та ТОВ «Запоріжжяелектропостачання», яке виконує функції постачальника.

В ході засідання сторони висловили свою позицію, задали актуальні питання.

- Сьогодні досить гостро стоїть питання порядку оплати за отриману електроенергію підприємцями. Нам потрібно зрозуміти, чи працюють сьогодні постачальники електроенергії в рамках чинного законодавства. Якщо це так, то тоді потрібно говорити не з ними, а з тими, хто такі закони прийняв. У підприємців багато емоцій - їх не влаштовує подібний порядок. Але головне сьогодні - досягти консенсусу і якимось чином вирішити проблему, - відзначив радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

Як результат діалогу сторони вирішили створити робочу групу та підготувати звернення до депутатів Верховної Ради з проханням переглянути порядок нарахування суми за електроенергію.