У Запоріжжі міська комісія перевірятиме дотримання підприємствами заходів з охорони атмосферного повітря

25.10.2019 16:31

У Запоріжжі планують створити міську комісію, яка перевірятиме дотримання підприємствами заходів з охорони навколишнього середовища. Про це розповів радник міського голови Валерій Еделєв під час прес-конференції, яка відбулась сьогодні, 25 жовтня, у малій залі міської ради.

Мета створення комісії - громадський контроль за станом виконання заходів, передбачених виданими дозволами на забруднення повітря. Планується, що до складу робочого органу увійдуть представники виконавчого комітету, виконавчої влади, депутатського корпусу, державної екологічної інспекції, лабораторного центру, громадські інспектори з охорони довкілля тощо.

- Покращити клімат тільки в Запоріжжі неможливо. Це глобальна проблема, яка потребує вирішення не лише на державному, а й на світовому рівні. Однак у Запоріжжі прийнятий комплекс міських програм, які дають можливість покращити стан екології в місті - це боротьба з амброзією, меморандум з промисловими підприємствами, ревіталізація малих річок, озеленення тощо. Для більш ефективної роботи необхідно розширити повноваження міської влади. Поки це законодавчо не прийнято, ми створюємо міську комісію, яка перевірятиме дотримання підприємствами комплексу заходів з охорони атмосферного повітря, - зазначив Валерій Еделєв.

Комісія працюватиме за трьома напрямками. Перший - перевірка природоохоронних заходів, які підприємства вживають відповідно до виданих дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферу, відсоток та терміни їх виконання. Другий напрямок - перевірка дій щодо скорочення викидів в атмосферу під час несприятливих погодних умов. Третій - ефективність роботи пило-, газоочисного обладнання на джерелах викидів забруднюючих речовин.

Результати перевірки кожного підприємства висвітлюватимуться на офіційному сайті Запорізької міської ради. Також раз на рік комісія буде звітувати про результати своєї роботи на сесії Запорізької міської ради.

Зараз триває підбір членів комісії, перше засідання відбудеться в листопаді.