У Запоріжжі знайшли можливе джерело поширення неприємного запаху

28.10.2019 15:54

Цими вихідними жителі Запоріжжя масово нарікали на неприємний запах органічного характеру. За дорученням міського голови Запоріжжя Володимира Буряка в неділю в стінах міськради відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Міський голова доручив розібратися в ситуації та знайти джерело проблеми.

У п'ятницю та суботу жителі Хортицького району та Осипенківського мікрорайону масово телефонували в міську службу 15-80 зі скаргами на сморід. Таких заявок надійшло близько 30. Профільні служби кожну скаргу нанесли на карту місцевості та визначили, в якій точці міста спостерігається найбільше скупчення неприємного запаху.

За дорученням міського голови Запоріжжя сьогодні, 28 жовтня, робоча група провела виїзну нараду на об’єктах міста, які могли стати причиною смороду. У складі робочої групи - працівники Держспоживслужби, обласної екоінспекції, управління з питань надзвичайних ситуацій, управління екології, представники райадміністрації та міської влади.

У ході виїзної наради робоча група перевірили дві міські котельні, одна з яких працює на альтернативних джерелах енергії, пивзавод «Славутич», а також птахофабрику в селі Відрадне.

З усіх перерахованих об'єктів тільки на птахофабриці виявили запах схожий з тим, що відчули жителі. Фабрика знаходиться в 20 км від міста, проте через тумани та вітер сморід міг дійти і до запоріжців - припускають експерти.

- Ми об'їхали кілька точок, і ідентифікували запах саме звідси - від місцевої птахофабрики в селі Відрадне. Далі ми, як міська влада, не маємо права перевіряти обласну структуру - у нас немає таких повноважень згідно з законом. Тому зараз будемо готувати звернення до області з проханням розібратися з цією проблемою, - розповів радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.