У Запоріжжі затвердили норми споживання теплової енергії та гарячого водопостачання для абонентів без лічильників

28.10.2019 17:17

На засіданні виконкому Запорізької міської ради було розглянуто розрахунки концерну на визначення питомих норм споживання тепла та гарячої води для споживачів без комерційних приладів обліку. На сьогодні опалювальна площа таких приміщень складає 237 тисяч квадратних метрів.

Відповідно до чинного законодавства України концерн «Міські теплові мережі» розрахував норми споживання теплової енергії та гарячого водопостачання для абонентів без лічильників. Це необхідно для встановлення тарифів Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Затвердження норми споживання послуг дозволить теплопостачальному підприємству виконати розрахунок тарифу згідно з порядком формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання.

Норми встановлені на 1 квадратний метр з урахуванням тривалості опалювального періоду (168 діб) та середньої температури повітря за опалювальний період плюс 1,7 °С. Відповідно до проведених розрахунків виведені наступні норми:

 

з/п

Споживач

Одиниця виміру

Норма споживання теплової енергії для послуг з постачання теплової енергії на 1 м2

1

2

3

4

1

1-2 поверхи

Гкал/ м2

0,294

2

3-4 поверхи

Гкал/ м2

0,170

3

5 і більше поверхів

Гкал/ м2

0,114

 

Члени виконавчого комітету розраховані концерном норми затвердили.