У Хортицькому районі прибирають опале листя

28.10.2019 17:40

У Запоріжжі триває гаряча пора прибирання листя. Так, у Хортицькому районі за адресою вул. Сергія Синенка, 11 підрядники вивезли накопичені рослинні відходи. Попередньо двірники їх вимели з сусідніх подвір’їв та зібрали до купи.

Виконує роботи компанія-підрядник. Договір з Хортицькою райадміністрацією уклали тижнів зо два тому і одразу взялися до роботи – почали опрацьовувати першу заявку.

Цього разу задіяли два вантажних самоскиди «КамАЗ» та навантажувач JCB.

- Зазвичай наш представник попередньо оглядає територію та намагається передбачити об’єм листя, яке потрібно прибрати. Щодня задіюємо від 3 до 6 таких «КамАЗів». Вивозяться рослинні відходи на сертифікований полігон ТОВ «Вельтум-Запоріжжя», з яким у нас укладена відповідна угода. Там їх вивантажують і утилізують - розповів заступник директора компанії-підрядника Дмитро Першин.

Нині в районі приведені до ладу вже близько 15 адрес – вивезено орієнтовно 30-40 тонн листя. Знадобилися на це майже 25 машин – колісних навантажувачів. 

- Намагаємося підтримувати порядок у районі. На сьогодні двірники ОСББ, ЖБК, керуючих компаній згрібають листя до купи в заздалегідь визначених місцях, щоб було зручно під’їхати техніці. Коли завершиться осінній сезон і прийде похолодання, листя з дерев облетить дуже швидко. Тоді ми й завершимо почату роботу. Приблизно за два тижні Хортицький район буде чистим і доглянутим, - зазначив голова Хортицької райадміністрації Олександр Пшеничний.

Олександр Пшеничний також озвучив прохання до всіх, хто теж займається прибиранням опалого листя, не викидати його до сміттєвих контейнерів, і не створювати звалищ у балках. Краще складати окремо. Впродовж місяця воно буде вивезено на полігон – згідно з правилами благоустрою.