У Комунарському районі провели нараду щодо стану системи водовідведення на місцевій трасі

30.10.2019 10:26

Під час виїзної наради методи роботи з проблемною ділянкою обговорювали представники Комунарської районної адміністрації, департаменту інфраструктури та благоустрою, КП «Управління капітального будівництва» та КП «ЕЛУАШ».

Система водовідведення було створена під час будівництва самої дороги, траси Харків – Сімферополь – Ялта – Алушта. Багаторічна експлуатація системи на смузі руху в напрямку Харкова призвела до засмічення та руйнування залізобетонного жолоба, у зв’язку з чим почався частковий обвал земельного полотна.

Наразі об’єкт свого призначення з водовідведення талих та дощових вод не виконує. У 2018 році підрядною організацією було виготовлено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію системи зливової каналізації. У 2019 році завершується коригування проєкту.

Протягом цього часу Комунарська районна адміністрація вживає тимчасові заходи, а саме: місце провалу огороджене залізобетонними плитами та неодноразово засипалося ґрунтом. Вказане місце регулярно підтоплюється під час опадів, що створює незручності учасникам дорожнього руху. З цього приводу районна адміністрація ініціювала виїзну нараду з залученням представників департаменту інфраструктури та благоустрою, КП «Управління капітального будівництва» та КП «ЕЛУАШ», на якій було визначено заходи щодо ліквідації провалу.