Запоріжці чекають гроші на зарплату та медикаменти

30.10.2019 16:20

На 44-й сесії розглянуть питання щодо фінансової допомоги комунальним підприємствам. Зокрема КП «Запоріжелектротранс», КП «Водоканал», концерну «МТМ», Муніципальній аварійній службі та «Контакт-центру 15-80».

- Ми не збільшуємо обсяг фінансової допомоги. Через наявність дефіциту бюджету суму, передбачену на допомогу комунальним підприємствам, розбито на щомісячні платежі. Тому на кожній сесії виділяємо їм кошти, більша частина яких піде на виплату зарплат працівникам, - сказав Володимир Буряк.

Ще одне рішення стосується сфери охорони здоров’я. Найголовніші питання – виділення коштів на медикаменти для гемодіалізу та хворих на цукровий діабет, видатки на які не покриваються державою.

- Для того, щоб у повному обсязі до кінця року закрити потреби тих, хто потребує гемодіалізу, нам необхідно виділити додатково близько 11 мільйонів гривень. Також маємо передбачити кошти на інсулін для хворих на діабет. Це додатково ще понад 4 мільйони гривень. Ми не можемо залишити людей наодинці з проблемою, - зазначив Володимир Буряк.