У Запоріжжі визначили переможців конкурсу соцреклами «Збережемо майбутнє молоді!»

31.10.2019 17:46

Сьогодні, 31 жовтня, у Туристичному інформаційному центрі (пр. Соборний, 151) відбулося оголошення підсумків та нагородження переможців міського конкурсу соціальної реклами «Збережемо майбутнє молоді!». Організатор заходу - управління по роботі з молоддю та сім'єю департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради.

Цьогоріч до участі у конкурсі приєдналися більш як півсотні осіб. Учасники представили на розгляд роботи у форматі плакатів, буклетів, відеороликів. Тематика робіт стосувалася здорового способу життя, волонтерства, рівності, соціальної відповідальності.

Призові місця розподілились так:

У номінації «Буклет» ІІІ місце – Ольга Лобанова;

У номінації «Відеоролик» ІІІ місце – Анастасія Троценко, Олександра Смірнова, Анна Лінник та Вікторія Сапоненко.

У номінації «Плакат» ІІІ місце – громадська організація «Січова допомога»; ІІ місце – Катерина Буліпоп; І місце – Валерія Вітер, Юлія Любасенко, Владислав Супрун, Вероніка Рюміна та Ксенія Вербицька.

- Ми працювали з одногрупниками уп’ятьох над розробкою реклами формату А3 – для запорізького центру реабілітації дітей. Спроектували кілька графічних зображень. Героями кожного з них є мультяшні хлопчаки й дівчатка, - розповіла студентка ІІ курсу факультету журналістики ЗНУ за спеціальністю «Реклама і зв’язки з громадськістю» Валерія Вітер.

У підсумку творчі доробки переможців у номінації «Плакат» будуть розміщені на рекламних площинах міста, а кращі відеоролики - транслюватися на регіональному телебаченні. Цінними подарунками лауреатів відзначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми не можемо закривати очі і не говорити про те, що у суспільстві є проблеми. На перший погляд комусь може здатися, що соціальна реклама – це маленький внесок у їх розв’язання. Втім моя особиста думка - це дуже великий пласт роботи, який здатен посприяти вирішенню дуже складних питань. І справа не тільки у фінансуванні, а й у  зміні ставлення до них. Сьогодні ми підбили підсумки і привітали переможців. Вже за деякий час їх роботи можна буде побачити у Запоріжжі, як заклик людей до боротьби з негативними явищами у суспільстві і навпаки – до пропагування позитивних, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також всі конкурсанти на згадку отримали грамоти, які в подальшому, за умови їхньої активності у подібних заходах і конкурсах, допоможуть їм стати учасниками міської програми матеріальної підтримки обдарованої молоді.

Зазначимо, конкурс соціальної реклами проводиться з метою формування активної життєвої позиції молоді міста, популяризації волонтерської діяльності, пропагування здорового способу життя і профілактики негативних проявів у дитячому та молодіжному середовищі (ВІЛ/СНІДу, наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, насилля) шляхом створення та розповсюдження соціальної реклами.