Володимир Буряк повідомив про заплановану зустріч представників громад з народними депутатами

01.11.2019 12:40

Особливості формування бюджету органами місцевого самоврядування на 2020 рік, завершення реформи децентралізації та законодавчі аспекти адміністративно-територіального устрою Запорізької області, ефективність співпраці у рамках проєкту «Пульс». Ці та інші питання обговорювалися під час засідання регіональної стратегічної сесії «Спільними зусиллями», яке пройшло під головуванням міського голови Володимира Буряка.

Відбулося засідання регіональної стратегічної сесії «Спільними зусиллями» «Функціонування територіальних громад Запорізької області – членів Асоціації міст України в умовах децентралізації влади». Організатори – Запорізьке регіональне відділення Асоціації міст України. У заході взяв участь представник USAID Майкл Кашішіан. Саме з USAID вже багато років співпрацює АМУ, у тому числі в рамках проєкту «Пульс».

Відкрив захід міський голова, голова Запорізького регіонального відділення АМУ Володимир Буряк. Міський голова наголосив, що Запорізьке РВ АМУ продовжує розвиватися. Зокрема до його складу увійшли ще 5 об’єднаних територіальних громад.

- Сьогодні ми маємо обговорити багато важливих питань, які хвилюють всі місцеві громади. Це особливості формування бюджетів на наступний рік, продовження реформи децентралізації, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що Запоріжжя активно співпрацює з USAID в різних напрямках. З 2014 року в Запоріжжі стартував проєкт USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Завдяки цьому для Запоріжжя було розроблено План дій сталого енергетичного розвитку до 2030 року.

Ще один вагомий проєкт, який має велике значення, в першу чергу в питаннях децентралізації – «Пульс». Було проведено практикуми з застосування законодавства, регіональні платформи, виїзні консультації, прес-тури тощо.

- Ці заходи допомогли місцевим громадам більш ефективно впроваджувати реформу децентралізації. Вдячні за підтримку та вважаємо, що реалізація цього проєкту має продовжуватися, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що сьогодні у Запоріжжя та інших громад є багато питань щодо формування бюджету на наступний рік, продовження реформи децентралізації. Місцеві громади розраховують, що їх пропозиції врахують на державному рівні.

- Є питання, які силами органів місцевого самоврядування вирішити неможливо. Тому 22 листопада Запорізьке регіональне відділення Асоціації міст України планує провести зустріч з народними депутатами, які представляють у Верховній Раді нашу область. Головні питання, які ми хочемо підняти – адміністративна реформа та формування бюджетів, - заявив Володимир Буряк.