На фестиваль бізнес-ідей «StartUp Fest 2019» подали проєкти 60 підприємців-початківців

01.11.2019 15:04

Через великий попит реєстрацію на участь у проєкті подовжили до 10 листопада включно. Про усі подробиці проведення цьогорічного фестивалю організатори розповіли під час прес-конференції в Агенції регіональних ініціатив.

Запорізький фестиваль стартапів - масштабний захід нового формату, покликаний допомогти майбутнім підприємцям втілити власні бізнес-ідеї у життя.

На сьогодні у конкурсі зареєструвались 57 учасників із різних куточків країни. Призовий фонд фестивалю в 2019 році складе 220 тисяч гривень: половина піде на соціальні проєкти, ще половина - на бізнесові. Свої гранти вручатимуть і зарубіжні партнери, зокрема польські інвестори для призу глядацьких симпатій вже передбачили 1000 євро.

Цього року фестиваль триватиме протягом одного дня, 29 листопада. Увесь захід буде розділений на чотири частини: бізнес-виставка, виступи спікерів, воркшопи та безпосередньо сам конкурс стартапів. На заході будуть присутні відомі бізнес-експерти - як українські, так і закордонні. Зокрема, до Запоріжжя завітають спікери з Великобританії, Польщі, Норвегії тощо.

- За останні роки в Запоріжжі реалізовано чимало проєктів, спрямованих на розвиток бізнесу в місті. Ми підписали програму розвитку малого та середнього бізнесу з проєктом «ПРОМІС», регулярно проводимо ІТ-форуми, InCoForum тощо. Фестиваль стартапів – це майданчик для починаючих підприємців, велика можливість спробувати себе в чомусь новому. Тут ми не просто обиратимемо кращі проєкти і надаватимемо кошти на їх реалізацію. Саме на воркшопах та майстер-класах експерти допомагатимуть учасникам підняти ідеї на більш якісний рівень, дороблятимуть їх, розповідатимуть, як краще проєкти презентувати, - розповів радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

Нагадаємо, минулого року на конкурс стартапів надійшло понад 50 заявок, із яких на участь у фестивалі було відібрано 40 - 24 бізнесових та 15 соціальних проектів.

Перемогу здобула запоріжанка Вікторія Кудлик із проєктом «Зелена країна». Дівчина представила на конкурсі ідею сонячного біо-вегетарія – теплиці замкненого типу. Так, фіто-лампове обладнання надасть змогу  вирощувати рослини для різноманітних закладів та додавати свіжу зелень до раціону протягом усього року.

Друге місце – в студентів Запорізького національного технічного університету з проєктом «Sun Box – реальна віртуальність». Хлопці створили спеціальну програму, що допомагатиме студентам та працівникам проходити навчання на обладнанні у віртуальній реальності.

Третє місце посіла команда громадської організації «Дивосвіт». Їх проєкт - створення території доступного відпочинку для людей з інвалідністю.

Усі, хто прагне приєднатися до когорти успішних бізнесменів, можуть зареєструватися на участь у конкурсі на офіційному сайті проєкту https://startupfest.in.ua