Експерти з децентралізації випустили посібник успіху для громад

01.11.2019 15:18

У Запорізькій міській раді відбулася регіональна стратегічна сесія «Спільними зусиллями» на тему «Функціонування територіальних громад Запорізької області – членів Асоціації міст України в умовах децентралізації влади». В рамках події експерти з децентралізації презентували практичний посібник для територіальних громад.

Посібник є виданням Асоціації міст України та має назву «Успішні моделі економічного розвитку громад». За словами авторів, книга уособлює в собі алгоритм дій для досягнення добробуту, для розвитку територіальних громад.

При підготовці посібника автори взяли за основу історію успішного економічного розвитку дванадцяти пілотних громад, які взяли участь в проекті АМУ  під назвою «інкубатор». На основі їх досвіду автори склали програму, якою можуть користуватися всі громади.

- В проєкті «Інкубатор пілотних громад» регіональні консультанти АМУ поглиблено працюють з цими громадами, надають допомогу в формуванні стратегій, проводять навчання, допомагають залучити інвесторів. Серед цих пілотних громад - і Запорізька область. Завдяки отриманим знанням, вони мають гарні показники з економічного розвитку, по наповненню бюджету. Цими знаннями ми вирішили поділитися з усіма,  - розповіла експертка з економічного розвитку Асоціації міст України Діна Серебрянська.

Посібник видали лише у ста примірниках, але з наступного тижня кожен бажаючий може завантажити електронний варіант книги на офіційному сайті Асоціації міст України.