У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

01.11.2019 16:45

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на каналі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 31 жовтня гість студії, перший заступник Запорізького міського голови Сергій Мішок, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією цієї програми спочатку «черговий по місту» розповів, чим жило місто останнім часом.

- Згідно з розпорядженням міського голови, 28 жовтня у Запоріжжі було розпочато опалювальний сезон. Ще протягом тижня йтимуть налагоджувальні роботи. Наразі більшість помешкань, куди тепло ще не надійшло - це будинки з ОСББ, які самі визначають час і умови підключення до опалення. Окремо хочу зупинитися на причинах появи в місті дуже неприємного запаху, який схвилював запоріжців минулими вихідними. Терміново була скликана нарада з представниками усіх відповідальних за стан довкілля органів для розслідування цих випадків. Джерело цього запаху ми знайшли на птахофабриці, яка розташована за 20 км від Запоріжжя, і зараз шукаємо важелі впливу на підприємство, щоб такі інциденти не повторювалися, - зазначив Сергій Мішок.

Перший заступник міського голови також нагадав запоріжцям, що у місті діє заборона руху великовантажного транспорту по греблі Дніпрогесу і режим обмеження руху габаритних вантажівок на мостах Преображенського. Ці обмеження застосовані задля недопущення аварійних ситуацій. Сергій Мішок закликав містян бути з владою партнерами у цій справі, звертати увагу і поліції, і мерії, якщо бачать порушення цього режиму.

Серед позитивних подій минулого тижня перший заступник міського голови відзначив відкриття 22 жовтня запорізького аеропорту для польотів після капітальної реконструкції злітно-посадкової смуги.

- 130 запоріжців того ж дня вже скористалися можливістю полетіти до Києва за ціною квитка на поїзд – трохи більше 500 гривень. Також порадував новий напрямок польотів з нашого аеропорту – до Арабських Еміратів. Сподіваємося, що підрядник нас не підведе і до кінця року здасть новий термінал аеропорту. Впевнений, що оновлений аеропорт – з сучасним терміналом, новими перспективними напрямками польотів - стане стимулом і для оновлення всього міста, - сказав Сергій Мішок.

«Черговий по місту» перший заступник міського голови також обговорив у студії такі актуальні теми: зміна руху автобусного маршруту № 74 з 4 листопада, який з’єднає Шевченківський район з 4-м Південним мікрорайоном; питання харчування учнів 1-4 класів і дітей у дитячих садочках; міські транспортні перевезення, зокрема людей поважного віку і пільгових категорій, і відповів на численні питання телеглядачів.