Триває голосування за проекти «Громадського бюджету»

12.09.2017 12:25

Запоріжці ще можуть взяти участь у голосуванні для визначення кращих проектів «Громадського бюджету», які в 2018 році профінансують з міського бюджету. Голосування буде проходити по 30 вересня.

Проект «Громадський бюджет» реалізується в Запоріжжі з 2016 року. Уже другий рік поспіль кожен житель обласного центру має унікальну можливість запропонувати для реалізації за кошти міського бюджету свій власний проект, спрямований на поліпшення зовнішнього вигляду Запоріжжя, умов проживання в місті і так далі.

З 1 по 31 травня городяни подавали для розгляду свої пропозиції. Відбір проектів проводила Координаційна рада з питань Громадської бюджету. У 2017 році на розгляд було подано 152 проекти. Після ретельного аналізу до голосування були допущені 73. Вартість одного проекту може становити до 300 тис. грн, суміщених - до 1 млн грн. Відзначимо, в цьому році сума на реалізацію «Громадського бюджету» збільшена в два рази в порівнянні з минулим роком, і складе 10 млн. Грн.

Запоріжці можуть проголосувати в пунктах голосування або через Інтернет на офіційному порталі Громадської бюджету (http://gb.meriazp.gov.ua). Пункти для голосування розміщені в будівлі Запорізької міської ради (пр. Соборний, 206, 1 поверх, кабінет 114, управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради) та в приміщеннях районних адміністрацій Запорізької міської ради в робочий час.

При голосуванні в паперовому вигляді, необхідно пред'явити паспорт, після чого заповнити бланк для голосування. При голосуванні через офіційний портал Громадської бюджету (http://gb.meriazp.gov.ua) також необхідно заповнити реєстраційну форму. Віддати голос за вподобаний проект можна один раз, в паперовому або електронному вигляді, зараховуватися буде лише один голос.

З поданими і відібраними для голосування проектами можна ознайомитися на офіційному порталі Запорізької міської влади (www.meriazp.gov.ua) в розділі «Громадський бюджет».