У Хортицькому районі озеленять місцевий проспект

04.11.2019 17:30

Працівники КРБП «Зеленбуд» нині працюють на розподільній смузі на проспекті Ювілейному у центрі Хортицького району. Ділянку площею понад 1000 квадратних метрів опрацьовують методом фітоценозу. Ця технологія не лише дасть змогу позбутися карантинних рослин, а й допоможе облаштувати на центральному проспекті району справжній європейський газон.

Обробляють територію за допомогою спеціальної техніки – в машині готується необхідна для фітоценозу суміш, що складається із насіння газонних трав, мінеральних добрив та мульчі. Далі отримана рідина рівномірно розподіляється по земельній ділянці. Сама ж трава тут має прорости днів за десять.

- Дуже добре, що в місті є така надсучасна техніка, за допомогою якої ми зможемо покращити зовнішній вигляд нашого району. Ми не вперше застосовуємо метод фітоценозу – минулого року були перші спроби. У паркових зонах ми побачили гарний результат, тож вирішили перенести його і на центральну вулицю району. По завершенню – отримаємо гарний європейський газон, без бур’янів, амброзії та інших карантинних рослин, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району.

На застосування фітоценотичного методу у Хортицькому районі з бюджету міста цього року виділили 180 тисяч гривень. Кошти передбачені у межах реалізації міської програми боротьби з карантинними рослинами, яка діє у Запоріжжі вже четвертий рік.

Загалом у місті застосовують три методи боротьби з карантинними рослинами: фітоценотичний, механічний та хімічний. Цьогоріч механічний метод застосований на загальній площі більше 1260 га, хімічним оброблено 58 га, гідросівбою охоплено 18 тисяч квадратних метрів, що вдвічі більше, ніж у 2018-му році.